Društvo

SNS država kapitulirala pred SNEGOM! U GSP nema zimskih guma ni akumulatora…

Saobraćajni kolaps zbog snega upozorava da su Beogradu i njegovim građanima umesto skupih jelki i novogodišnje rasvete, u februaru potrebnije gume i akumulatori za autobuse da građani ne bi satima čekali prevoz i smrzavali se, ocenili su danas Udruženi sindikati Srbije “Sloga”.

“Sloga” je navela da im članstvo sa terena javlja da veći broj autobusa nije u punoj funkciji, jer nemaju zimske gume i akumulatore, zbog čega se u garažama međusobno sudaraju.

Ocenili su da je za katastrofalno stanje u javno komunalnim preduzećima najodgovornija gradska vlast koja iz godine u godinu štedi na materijalnim i tehničkim resursima.

Upitali su direktora Gradskog-saobraćajnog preduzeća Beograd Željka Milkovića na šta su potrošene pare namenjene za zimske gume i akumulatore.

Dodali su da je juče u saobraćajnom pogonu Karaburma vozač autobusom namerno udario u zid kako bi se zaustavio i time sprečio veću tragediju, jer bi u suprotnom direktno udario u kućicu sa portirima.

Naveli su i da su zbog kvara na mašini za sipanje soli radnici primoravani da potpuno nebezbedno, lopatama i bez opreme izbacuju so da bi autobusi uopšte mogli da se pokrenu dovodeći svoje zdravlje u pitanje.

Kako su saopštili, autobusi se zbog dotrajalih i istrošenih akumulatora ne gase 24 časa, jer bi u suprotnom stali, zbog čega su vozači i radnici na točenju goriva primorani da gorivo tankuju sa upaljenim vozilom, što je strogo zabranjeno zbog moguće eksplozije.

Naveli su da o katastrofalnom stanju po zaposlene u drugim javnim preduzećima u Beogradu govori to da poslovodstvo “Beograd puta” zbog “predstojećih izbora tera radnike da ručno bez adekvatne HTZ opreme direktno iz burića i bez točilice sipaju hemikalije u kamione koji su izuzetno otrovni i opasni”.

(Izvor: N1)

Comments

comments