Društvo

Balša Božović: SNS i profesor Avramović direktno krše zakon!

Panika je u Beogradu među SNS-ovcima i u finišu izborne kampanje, bukvalno nekoliko sati pred početak izborne tišine, koriste sva dozvoljena i nedozovoljena sredstva!

Tako je za danas u 17h (dakle za otprilike dva sata) na Pravnom fakultetu u Beogradu zakazana tribina na kojoj će govoriti profesor Sima Avramović. To samo po sebi možda ne bi bilo ništa sporno, da profesor Avramović nije na listi kandidata SNS-a za beogradske izbore.

Pored toga što su SNS botovi – kandidati pokušavali u ovoj kampanji da na sve načine uguraju Vučićev kartel u javni prostor, i gde može i gde ne može (podsetimo se samo Žike Šarenice), ovime su i direktno prekršili član 43. Zakona o visokom obrazovanju, gde se direktno kaže da “na visokoškolskoj ustanovi nije dozvoljeno POLITIČKO, STRANAČKO, ili versko organizovanje i delovanje”.

Poučeni iskustvom iz kampanje za ove izbore, možemo samo da zamislimo šta će profesor danas pričati prisutnima na Pravnom fakultetu.

Šta god on da bude pričao i šta god SNS bude radio do kraja nedelje, 4. marta izađite, glasajte za opoziciju i pomozite da oteramo ove štetočine iz Beograda, Bora i Aranđelovca!

Comments

comments