Politika

SNS poslanici ISPALILI Vesića i Vulina, neće štrajk glađu: “Na putu sam”, “ne mogu”, “nije u skladu sa pravoslavljem”…

Sutra, tačno u 11.55, ministar odbrane Aleksandar Vulin, započeće štrajk glađu, a njemu će se pridružiti još oko 30 poslanika SNS, SPS i još nekih stranaka, najavilo je nekoliko medija. Ministar odbrane nije se oglašavao, ali prema pisanju medija odluka o štrajku glađu doneta zbog „nasilja“ koji sprovode pojedini lideri opozicije. Na ovaj korak odlučio se i Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda. Na pitanje Insajdera da li će stupiti u štrajk glađu pojedini poslanici SNS odgovarali su da su „na putu, pa ne mogu“, da je „u toku uskršnji post, a to nije u skladu sa pravoslavnim načelima“ ili da o tome ništa ne znaju. Iz SPS su poručili da je njihova stranka „ozbiljna“ i da neće učestvovati u tome.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas, povodom odluke ministra odbrane Aleksandra Vulina da otpočne štrajk glađu, da je to njegov način da se bori protiv, kako je rekla, nasilja.

PROČITAJTE JOŠ: KO BUDE PREVOZIO GRAĐANE NA MITING OPOZICIJE PRETI MU ZATVARANJE FIRME?!

“Svako ima svoj način. Nasilje je u Srbiji eskaliralo, izazvano apsolutno i nedvosmisleno zahvaljujući delu opozicije oko Saveza za Srbiju”, rekla je premijerka srpskim novinarima u Dubrovniku, a prenosi Tanjug.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić potvrdio je za N1 da će stupiti u štrajk glađu. Na pitanje N1 da li je tačna informacija koja se pojavila u medijima u vezi sa najavom da će štrajkovati glađu, Vesić je kratko odgovorio: “Da, obavestite o tome i Dragana Đilasa”.

Agencija Tanjug je ranije danas prenela Vesićevu izjavu da će to učiniti zajedno sa odbornicima vladajuće većine u Skupštini Beograda.

“Ne vidim drugi način da se civilizovano i razumno odupremo huliganizmu dela opozicije, koji ometaju radove u centru Beograda, uništavaju imovinu građana i teraju investitore iz našeg grada, osim da započnemo štrajk glađu. Kako mi u Gradu, tako odbornici Skupštine grada i gradskih opština”, naveo je Vesić, a preneo Tanjug.

Da li će stupiti u štrajk glađu Insajder je pitao danas i Aleksandra Martinovića, poslanika SNS, ali je on na svako pitanje odgovarao sa: “Nisam čitao današnji Informer”.

Kako je najavljeno, Martinović će sutra u 11 sati u holu Skupštine Srbije održati konferenciju za novinare.

Ostali poslanici SNS koje su kontaktirali novinari Insajdera bili su zatečeni pitanjem o štrajku glađu. Potpredsednik Skupštine i poslanik SNS Veroljub Arsić rekao je da je u inostranstvu i da ne zna ništa o tome.

Da li će stupiti u štrajk glađu pitali smo i poslanika Igora Bečića, koji je i predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti.

“Nemam nikakve informacije o tome. U inostranstvu sam”, navodi Bečić.

Poslanik Mirko Krlić kaže da on neće štrajkovati glađu i da trenutno posti.

“Štrajk glađu inače nije u skladu sa duhovnim i pravoslavnim načelima”, dodaje Krlić u izjavi za Insajder.

PROČITAJTE JOŠ: “KAD VUČIĆU KAŽU “TREBA DA SEDNEŠ”, ON ODMAH SEDA ZA STO”

Sa druge strane, Vladimir Đukanović, takođe poslanik SNS, ne odbacuje takav potez, ali navodi da se on ne može pridružiti onima koji se na njega odluče.

“Ne bih mogao u tome da im se pridružim, jer putujem po Srbiji svaki dan. Ne mogu da budem na jednom mestu. Svakako ću dolaziti da ih posetim i da im pružim podršku ili pomoć, šta god zatreba. Svako ko se odluči na takav korak to donekle jeste za poštovanje, što želi da na takav način ukaže da nešto nije u redu”, kaže on.

Na pitanje Insajdera zašto bi se poslanici vladajuće koalicije štrajkovali glađu, Đukanović odgovara:

“Kad neko želi da vas onemogući da radite svoj posao, kad neko kaže da će da blokira Skupštinu, ne reaguje ni policija ni država, onda morate da ukažete da je stanje alarmantno i da bi državni organi trebalo da reaguju”.

Iako su pojedini mediji objavili da će u štrajku glađu učestvovati i deo poslanika SPS, Neđo Jovanović, zamenik šefa poslaničke grupe socijalista, to demantuje.

“Da štrajkuju glađu? Zbog čega? SPS je ozbiljna stranka koja ne participira u takvim situacijama”, kaže Jovanović za Insajder.

Povodom najave da će Vulin stupiti u štrak glađu, rukovodstvo njegovog Pokreta socijalista održaće večeras sastanak, izjavio je za Betu šef poslaničke grupe PS u Skupštini Srbije Đorđe Komlenski.

PROČITAJTE JOŠ: PRITISCI I NASILJE I NAKON ŠTO JE NAPUSTILA SNS

(izvor: insajder.net)

Comments

comments