Društvo

SNS poslanici odali počast “PALIM BORCIMA OVK”!

Minutom ćutanja, poslanici kosovskog parlamenta, među njima i poslanici Srpske liste, odali su počast palim borcima Oslobodilačke vojske Kosova (OVK).

Minut ćutanja, kojim je otvoreno današnje zasedanje, bio je u čast preminulog funkcionera Nisme – Hajredina Baljaja, saborca Fatmira Ljimaja.

Poslanici su odali i počast trojici pripadnika OVK, od kojih su dvojica Zahir Pajaziti i Hakif Zejnulahu, njeni osnivači.

Njih dvojica i Edmond Hodža ubijeni su u okšaju sa vojskom Jugoslavije 31. januara 1997. godine.

Portal “Indeksonline” objavio je i video snimak ističući da se jasno vide poslanici “među kojima i poslanici Srpske Liste kako stojeći odaju počast albanskim herojima”.

Inače, Hajredin Baljaj, osuđen je u Tribunalu u Hagu na 13 godina zatvora zbog zločina u logoru Lapušnik, u kome je od maja do jula 1998. ubijeno 23 civila.

To je bila prva presuda koju je za ratne zločine na Kosovu izrekao Tribunal 30. novembra 2005.

Istom optužnicom bili su obuhvaćeni bivši regionalni zapovednik OVK Fatmir Ljimaj i njemu podređeni Isak Musliju, ali su oni oslobođeni krivice za zločine nad Albancima i Srbima u logoru Lapušnik, dok je Baljaj osuđen.

Sponzorisano:

Domaci kolaci. Kolaci 900 grama SAMO 380 dinara Za svaku priliku. Rodjendani,slave,proslave… Dostava u celoj Srbiji. Telefon 0640221918 Narucite i uzivajte.

Više informacija 0640221918 ili twitter

Comments

comments