Društvo

ŠOK VIDEO: Divlje svinje vršljaju po Višnjici!

Kada divlja svinja za sobom vodi svojih osam gladnih potomaka, ne pita za prepreke. Tako je i sa ovom beogradskom koja se sa svojim prasićima našla usred naselja Višnjica, a hranu za mladunce potražila u kontejneru!

Naime, video snimak koji se šeruje među Beograđanima sa napomenom da je snimljen u Višnjici, zabeležio je jednu sasvim nesvakidašnju scenu. Divlja svinja koja kidiše na kontejner, dok je u stopu prati osam nestrpljivih mladunaca. Uz malo muke, uporna majka je uspela da prevrne kontejner, a onda su svi porodično navalili na sadržaj istog, nadajući se kakvom-takvom obroku.

Ovo nije prvi put da divlje svinje šetaju Beogradom. Prošle godine u ovo vreme, zabeležena su krda divljih svinja koje su harale Novim Beogradom, Zemunom, ali i samim centrom grada. Tada su lovci upozoravali građane da budu ekstremno oprezni, jer uplašene divlje zveri mogu biti nepredvidive i veoma opasne. Inače, reč je o noćnim životinjama koje mogu burno reagovati ukoliko osete da su ugrožene. Zato je preporuka da, ako naletite na divlju svinju, udaljite se od nje brzim hodom, bez naglih pokreta i trčanja. Nipošto nemojte dirati prasiće, jer ih izlažete stresu, a rizikujete i da vas napadne krmača braneći mladunce. Zato, ako uočite divlju svinju, prijavite “Veterini Beograd”.

Comments

comments