Društvo

SRAMOTA! Ovako izgleda gimnazija u Vranju: Okačili preporuku da se peru ruke, a sapuna ni za lek!

Dok sve više raste strah od širenja koronavirusa, a predsednik države Aleksandar Vučić poručuje ljudima da peru ruke, đaci širom Srbije koriste zapuštene klozete, bez sapuna i drugih sredstava za higijenu.

Skandalozne fotografije Gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju objavila je Vranjanka Dejana Stošić, aktivistkinja Pokreta „1 od 5 miliona“ i ambasadorka mladih Srbije u WAVE mreži. Na prizore koje su slika i prilika većine školskih toaleta po Srbiji, već smo navikli – čučavci i prljavština. No, posebno je sramotno što se to dešava danas, kada su zvaničnicima puna usta toga kako je pojačana higijena ruku prva linija odbrane od koronavirusa.

Još skandaloznije je i to što je Uprava Gimnazije revnosno na zid okačila preporuke Ministarstva prosvete kako treba, radi sprečavanja širenja infekcija, redovno prati ruke, održavati ličnu higijenu, kao i higijenu školskog prostora. A kad prođete pored zida sa okačenom preporukom i uđete u toalet, imate šta i da vidite – prljave podove, čučavci, umivaonici štrokavi, sapuna nigde. Pa kako onda, pitamo, da se održava higijena?!

Pitali bismo ministra Šarčevića šta on misli o ovome, ali verujemo da je prezauzet revolucionarnim planovima kako u poluraspadnute škole uvesti robote umesto nastavnika.

Comments

comments