Društvo

SRAMOTA! Prištinski polumaraton daleko uspešniji od beogradskog

U Prištini je održan “18. međunarodni polumaraton Priština 2018”. Ono što je prvi utisak je da je protekao daleko uspešnije nego “Beogradski maraton”.

A zašto uspešnije, pa prvo zato što je organizacija bila daleko bolja, došli su gosti iz celog sveta i ostvarili dobre rezultate.

Iako je ovo možda druga kategorija i ne sadrži maratonsku trku kao u Beogradu, organizatori u Prištini imaju daleko više razloga da budu zadovoljni.

Podsetimo, “Beogradski maraton” je doživeo ogromnu sramotu zbog gubitka međunarodne licence i skandala sa neisplaćenim nagradama što je rezultovalo da afrički, tradicionalno najbrži trkači, ne dođu. Takođe rezultati ostvareni u ovogodišnjem beogradskom maratonu su bili poprilično slabi.

Najbrži je bio Kenijac  Abel Kibet Rop sa vremenom od  1:06:02 sati, a u ženskoj kategoriji najbrže je trčala Christine Moraa Oigo s rezultatom 1:16:50.

Seniori i veterani su trčali 21 kilometar, a trčalo se i na stazi dugoj pet i dva kilometra, kao i u kategoriji osoba s ograničenim sposobnostima.

Među učesnicima je bio i “premijer Kosova” Ramusš Haradinaj, koji već duži niz godina trči ovaj polumaraton.

(Izvor: Kosovo 24 sata)

Comments

comments