Građani Srbije, osim što plaćaju paradajz kao da su Nemci, jedi povrće koje ne da nije odgovarajućeg kvaliteta, već je i zatrovano!
Poslednjih nekoliko godina gotovo je nemoguće kupiti paradajz koji ima onaj stari prepoznatljivi miris i ukus. “Plastično” je zamenilo sočno, mirisno i ukusno, ali nažalost, tu nije kraj.
Srbija i pored sopstvene proizvodnje, uvozi velike količine voća i povrća i to uglavnom iz zemalja u kojima kontrola kvaliteta nije na odgovarajućem nivou.
Na interentu se pojavila fotografija iz jedne prodavnice na kojoj se vidi da uvezeni paradajz proizveden u Turskoj ima otrovnu koru!
Na ambalaži je jasno naznačeno da “kora nije za ljudsku upotrebu”, što implicira da je kora paradajiza zatrovana i da onaj ko ne pročita deklaraciju može nesvesno da ugrozi svoje zdravlje.
Fotografija je razbesnela sve korisnike interneta koji su ogorčeni zbog distribucije ovakvog proizvoda, a mi se samo pitamo: kako je moguće da je ovakvo povrće pušteno u promet?!