Politika

“Srpska lista da ne prisiljava ljude da izlaze na izrežirane proteste”

Partija kosovskih Srba koju predvodi Aleksandar Jablanović reagovala je na postupak poslanika Srpske liste koji su se zatvorili u Skupštini Kosova tražeći ukidanje takse od 100 odsto.

Jablanović je osudio taj čin ocenivši ga kao amatersku ideju Srpske liste da dobije političke poene.

„Partija kosovskih Srba najoštrije osuđuje reklamnu kampanju Srpske Liste i njenih mentora iz Prištine i Beograda. Želja političkih amatera iz Srpske Liste da osvoji političke poene u rušenju jedne vlade koju su sami podržali je na štetu srpskog naroda“, rekao je Jablanović, prenosi Indeksonline.

PROČITAJTE JOŠ: (AUDIO): ZAMENIK PREDSEDNIKA OPŠTINE POKUŠAO DA POTKUPI ODBORNIKA OPOZICIJE DA PREĐE U SNS!

Prema njegovim rečima, „postupci Srpske liste se vrše samo da odvuku pažnju javnosti od hapšenja osumnjičenih za ubistvo srpskog lidera na Kosovu Olivera Ivanovića“.

Jablanović (na slici ispod) je rekao da taksa od 100 odsto ukazuje na „nesposobnost Srpske liste da postigne nešto ozbiljno za Srbe na Kosovu“.

“Partija kosovskih Srba zna da je Srpska Lista prespavala u parlamentu Kosova prethodne 4 godine i ne vidimo nikakav pomak za nas Srbe ako oni prespavaju još jednu noć u tom Parlamentu. Zahtevamo od Srpske Liste da se ne krije iza srpskog naroda, da ne prisiljava narod na izrežirane proteste, već da prisili svog koalicionog partnera Haradinaja na povlačenje odluke o uvođenju takse od 100% i da poštuje svoje odluke o napuštanju kosovskih institucija i tako pokaže barem malo doslednisti u svom političkom delovanju, kako bi povratili barem malo dostojanstva koje su zarad funkcija davno izgubili”, navodi se u saopštenju Partije kosovskih Srba.

Da podsetimo, poslanici Srpske liste zatvorili su se juče u zgradi kosovske skupštine u Prištini, gde će ostati do dolaska komesara Johanesa Hana, a humanitarna pomoć koju je prikupila „Unija žena sa Vračara“ nije mogla da prođe prelaz Jarinje.

Potpredsednik kosovske vlade Enver Hodžaj izjavio je juče za portal Antena M da nikada nije pomenuo, u intervjuu koji je dao za zagrebački Večernji list, stvaranje bilo kakvog pakta protiv Srbije.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): PREDSEDNIKA OPŠTINE OBRENOVAC SNIMALI DOK JE PRAVIO SAOBRAĆAJNI PREKRŠAJ!

Gostujući u jutranjem programu Radio televizije Srbije, generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović, je rekao da smatra da rezultat posete Hana Prištini treba da bude konkretan, inače ne vidi smisao njegovog dolaska.

PROČITAJTE JOŠ: CORAX: “STANJE U SRBIJI SE GRANIČI SA LUDILOM”!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments