DruštvoIzbor Urednika

Izbori su završeni – naša borba se nastavlja!

Završeni su i još jedni izbori. Rezultat je takav kakav je, da je dobar nije, ali šta je tu je – menjati ga ne možemo. Glasali smo, pozivali smo na glasanje, pratili smo izbore, ukazivali na kriminal koji je vladajući kartel sprovodio, dočekali rezultate, prespavali i sada je red da napišemo reč dve o celoj situaciji.

On je pobedio. Uistinu nije da je bilo moguće drugačije. Borba je bila neravnopravna, prljava, kriminalna i odvratna – ali pobedio je.
Nažalost, nije bilo ni atmosfere u društvu koja je nagoveštavala pobedu. Nije je bilo ni u svetu što je još gore, Merkelova, Han, Junker, svi oni su dali prećutnu saglasnost da Vučić uradi sve što je naumio kako bi ostao na vlasti. Da se ne lažemo, nije to zato što je on neki veliki državnik ili zato što ima poštovanje – nema. Nećemo sada da ulazimo u to zašto uživa toliku podršku, ali nismo ni glupi, svi znamo o čemu se tu radi. Na kraju krajeva nismo mi ovde zbog njih već zbog sebe. I svojih života.

Izbori su pokradeni, nema nikakve diskusije. Pisali smo o svemu, ceo dan smo pratili dešavanja na terenu u verovatno najprljavijem izbornom danu “u novijoj srpskoj istoriji”. Nećemo se preterano baviti samom analizom izbora, jer mi nismo politička stranka, nismo ni pokret, ne učestvujemo na izborima, ljudi ne glasaju za nas. Opozicija nek to uradi, valjda su u stanju. Mi bismo im samo poručili da ako nisu, odgledaju današnji jutarnji program na pinku i shvate – Vučić je već u kampanji. Kampanja u ovakvom vremenu traje 24 sata, 365 dana u godini. Ako hoćete pobedu, ako hoćete da izvedete više od 51% naroda na izbore – morate raditi.

A šta ćemo mi raditi? Pa mi ćemo nastaviti po svom. Nastavićemo da prenosimo sve one vesti koje ne možete naći u režimskim medijima. Mi ćemo borbu svakako nastaviti. Ne zbog opozicije, ne ni zbog Vučića – već kao što smo rekli zbog nas. Ovo je naša država, ovo su naši životi i mi ćemo da se borimo. Pisaćemo i dalje, objavljivati vaša pisma, ukazivati na sve što je loše bez obzira sa koje strane to loše dolazi.

Tako da glavu gore, danas je novi dan, nova bitka. Nema predaje, do pobede.

Comments

comments