Zabava

“Šta, kad, kako…koji novac?”: Radojičić NI NE ZNA da je Beograd dobio pare od Vlade

Grad Beograd ove nedelje je dobio novih 150 hiljada evra od države i to, kako se navodi, na ime smanjenih prihoda prestonice. Od početka godine grad je kao pomoć od države dobio skoro četiri miliona evra.

Ipak, bivši gradonačelnik, a sada aktuelni ministar finansija Siniša Mali danas je poručio da su gradske finansije potpuno stabilne.

PROČITAJTE JOŠ: OTKAZI, PRIVOĐENJE, PRITVOR: OVO SU SVEDOČANSTVA LJUDI KOJI NISU ŽELELI DA PREĐU U SNS!

Na pitanje N1 na šta će biti utrošen novac koji je grad dobio od države, nije dao precizan odgovor, a odgovor nije imao ni gradonačelnik Zoran Radojičić.

“Država stoji iza pomoći Gradu Beogradu, kao i ostalim lokalnim samoupravama, za one projekte koji su važni i za Srbiju i za Beograd. U ovom trenutku pretpostavljam da je postojao neki projekat koji podržava i Republika Srbije i da smo mi svoj deo na takav način ispoštovali”, izjavio je Mali.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić na pitanje reportera N1 kaže da “ne razume šta ga tačno pita”, i zatražio da mu se pitanja proslede pisanim putem.

“Ne razumem šta me tačno pitate? Koji novac? Kad? Kako? Pošaljite mi pitanje i dobićete odgovor”, rekao je kratko Radojičić.

N1 se kod gradskih vlasti raspitivao prethodnih meseci o novogodišnjoj rasveti, za koju je ove godine izdvojeno tri miliona evra, a gradske vlasti su tvrdile da – u budžetu preliva.

oliko da je budžet dva puta menjala, ne bi li višak novca bio utrošen.

PROČITAJTE JOŠ: MRAK: JOŠ JEDNA EMISIJA UKINUTA ZBOG PRITISKA SNS-A!

Utoliko više čudi odluka Vlade da na sednici 2. novembra, iz budžetskih rezervi gradu Beogradu prebacuje 18 miliona dinara ili 150.000 evra. Razlog: smanjeni obim prihoda budžeta grada. Iako zamenik gradonačelnik tvrdi da gradske finansije nikada nisu bile stabilnije.

Zato sa Pinka ranije Goran Vesić poručuje da je taj novac bio potreban da se isplate dugovi koje Grad ima prema roditeljima beba, koji su, dodaje, u vreme Dragana Đilasa duplo skuplje plaćali vrtiće.

“Normalno je da Vlada Srbije pomaže Beogradu. Skandalozno je što oni koji postavljaju pitanje državne pomoći Beogradu u stvari ne žele da Vlada Srbije pomaže Beograđanima”, rekao je Vesić.

Da Vlada pomaže i to obilato, saznaju novinari Insajdera. Samo od početka godine, opet zbog smanjenih prihoda u budžetu – država je gradu pomogla sa četiri miliona evra. Nešto manje Grad je ove godine uložio u rasvetu.

PROČITAJTE JOŠ: ČIČA TOMINO LEGLO

(izvor: N1)

Comments

comments