Društvo

Šta se dešava u Vranju?! Rusi otišli, radnici dobili otkaze i ponudu za ISTI posao

Radnicima vranjskog preduzeća Spilit, čiji su ruski vlasnici i rukovodstvo napustili fabriku prošle nedelje bez objašnjenja, danas je ponuđeno da potpišu ugovore o otkazu, posle čega je delegacija od šest radnika otišla na sastanak kod gradonačelnika Vranja.

Reporter N1 je bila na licu mesta, ali im nije bilo dopušteno da prisustvuju sastanku, a prilikom prethodnog pokušaja da u samoj fabrici saznaju šta radnici potpisuju, udaljeni su iz hale.

PROČITAJTE JOŠ: UHAPŠENI AKTIVISTI KOJI SU POKUŠALI DA ODBRANE PORODICU IZ NOVOG SADA OD ISELJENJA!

Rukovodstvo je i njima nedostupno, kažu radnici, inače angažovani po različitom osnovu i preko posredničkih agencija.

Loading…

Da nešto nije u redu saznali su 16. maja, kada ih je na poslu dočekalo obaveštenje da su na kolektivnom godišnjem odmoru do daljeg, bez ikakvih detalja.

U dokumentu koji im je danas ponuđen da potpišu, stoji da se angažovanje otkazuje zbog trajno smanjenog obima posla, a neki su za N1 nezvanično rekli da su danas dobili ponudu da počnu da rade isti posao u novoj firmi u okolini Vranja.

U Gradskom veću u Vranju kažu za N1 da su i sami iznenađeni ovakvim načinom zatvaranja proizvodnje ruskog partnera, kome su planirali uskoro da daju i subvencije.

PROČITAJTE JOŠ: SPRDAČINA: KONKURS ZA DIREKTORA METROA U BEOGRADU

Radnici, kojih je danas ispred fabrike bilo više desetina, rekli su da će posredovanje, informacije o tome šta se dešava, ali i pomoć tražiti od samog gradonačelnika Slobodana Milenkovića jer je, zajedno sa poslovodstvom Spilita, fabriku svojevremeno obilazio i, kako je sam govorio, imao odličnu saradnju sa njima.

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆ NAVODNO SPREMIO MERE PROTIV PRIŠTINE, ALI…

(izvor: beogradski-glas.rs)

Comments

comments