Zabava

Šta se događa sa organizmom ako jedemo samo meso?

U poslednjih nekoliko godina primetan je globalni trend da se pojavljuje sve veći broj vegana i vegeterijanaca, što je prisutno i u našoj zemlji. Ali, šta bi se dogodilo ako bi nestali svi ideali vegetarijanstva, odnosno kada bismo jeli samo meso? Pa, ne tako lepe stvari.

Sve i da mrzite boraniju ili brokoli iz dna duše, nikada ne biste smeli da prestanete da ih jedete. Naravno, to se odnosi i na ostalo povrće. A sada da vidimo kako bi „mesožderstvo” uticalo na naš organizam.

Pre svega, ako jedemo samo mrtve životinje, imali bismo ozbiljan nedostatak vlakana, što bi dovelo do konstipacije i neugodnosti. To je zapravo među najprijatnijim neželjenim efektima ovakve ishrane.

Neunošenje ugljenih hidrata dovelo bi do manjka energije, vitalni proteini bi nestali, a posledice po telo bi velike velike.

Trovanje proteinom, koje uključuje simptome poput mučnine, dijareje i u najgorem slučaju smrti, potiče od stvaranja mokraće nastale posle pretvaranja proteina u glukozu u jetri.

Meso poput zečjeg je naročito opasno pošto sadrži nizak procenat masti. Iz tog razloga bi naše telo sagorevalo naše masti, zajedno sa proteinima.

Još jedna od negativnih stvari bila bi nedostatak vitamina C, s obzirom na to da su ljudi među retkim živim bićima koje ga ne stvaraju. Bez pomenutog vitamina na našem telu bi se lako stvarale modrice, krvarili bismo više, a došlo bi čak i do promena u ponašanju.

Jedan od načina da se to reši jeste da se jede sirovo meso pošto kuvanje i pečenje uništava vitamin C. Ali, onda biste sebe doveli u opasnost od bakterijskih zaraza.

(izvor: noizz.rs)

Comments

comments