DruštvoZabava

Šta sve otkriva govor tela

Nije bitno da li ste na dejtu, razgovoru za posao, zabavi ili na kafi sa poznanicima pored izraza lica govor tela vam može mnogo otkriti o osobi koja je u vašoj blizini.

Držanje

Osobe koje u hodu drže pognuta ramena imaju manjak samopouzdanja za razliku od onih koji hodaju uspravno. Postoje naučni dokazi da loše raspoloženje i nisko samopouzdanje utiču na položaj ramena.

Prekrštene noge

Prekrštene noge su znak da je osoba u defanzivnom stanju. Uglavnom se tumači kao udaljenost i zatvorenost ličnosti. Sa druge strane raširene i opuštene noge su znak arogancije.

Prekrštene ruke

Prekrštene ruke su defanzivan položaj tela i znak da je osoba nezainteresovana za vas. Ruke uz telo ili u obliku slova V u prisustvu su jasan pokazatelj da se sviđate osobi prekoputa vas.

Stisak ruke

Ako ne volite osobe koje ne umeju lepo da se rukuju i stegnu vašu šaku – čisto da znate da je to znak manjka samopouzdanja i osećaja autoriteta. Međutim, prejak stisak ruke takođe nije dobar znak. Osobe koje iz sve snage stežu šaku su obično agresivne ili pasivno-agresivne.

Imitiranje gestova osobe preko puta

Ukoliko vaš potencijalni partner ili dejt ima isti položaj tela kao vi ili ponavlja nesvesno vaše motoričke radnje, znajte da joj se mnogo sviđate.

(izvor: noizz.rs)

Comments

comments