DruštvoPolitika

STOP MEDIJSKOM MRAKU: Protest ispred RTS-a!

Svedoci smo da medijska kuća koja sebe naziva “javnim servisom svih građana Srbije” sve više služi kao čista propaganda vladajućeg SNS kartela. O neprofesionalnosti njihovih novinara smo već pisali, a vrhunac svega je bilo gostovanje Siniše Malog, posle koga nam se bukvalno povraćalo.

Kako se bliže lokalni izbori u Beogradu, Boru i Aranđelovcu, opozicioni kandidati i javnost objektivno strepe da će ovakvo ponašanje RTS da se nastavi i na taj način bi moglo ozbiljno da utiče na regularnost izbora. Zbog toga su Pokret slobodnih građana i Pokret za preokret pozvali građane da se 3. ili 4. februara u 19.30 okupe ispred zgrade RTS-a u Takovskoj i tako iskažu svoj stav zbog sramnog izveštavanja ove televizije. Ovaj poziv je upućen i svim opozicionim strankama u Srbiji. Protest će biti održan ukoliko do 3. februara ne budu ispunjeni zahtevi koje su sve opozicione stranke pre 10 dana uputile RTS-u i REM-u.

U zahtevima se traži poštovanje medijskih zakona i standarda, odnosno otvaranje medijskog prostora zbog objektivnog i profesionalnog informisanja građana.

Comments

comments