Društvo

STRAŠNO: Iz Ustaničke više neće iseljavati policija, izbeglice će novčano kažnjavati dok se zbog dugova ne isele!

Komesarijat za izbeglice je danas saopštio stanarima iz Ustaničke 244g, prognane iz Hrvatske, Bosne i Hrecegovine i sa Kosova, da neće više pokušavati da ih izbaci na ulicu policijskom akcijom, već će ih finansijski kažnjavati dok se pod pritiskom dugova sami ne isele, navodi se u saopštenju Združene akcije „Krov nad glavom“.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): GRAĐANI OSLOBODILI REKU NA STAROJ PLANINI KOJOJ JE PROMENJEN TOK ZBOG MALE ELEKTRANE!

Komesar za izbeglice Vladimir Cucić pokrenuo je tužbu protiv stanara za uzurpaciju, jer svojim prisustvom sprečavaju useljenje novih izbeglica.

Istovremeno, kako se navodi, Opština Zvezdara je pokrenula postupke za naplatu troškova izvršenja, odnosno izbacivanja na ulicu koja su pokušana tokom novembra i decembra 2017. godine i od 24. jula do 10. avgusta 2018. godine.

PROČITAJTE JOŠ: POVEĆANJE PLATA ZA PREMIJERKU I MINISTRE!

Cucić je izveo računicu da će svaka od izbegličkih porodica iz Ustaničke ulice morati da plati odštetu od oko 6.000 evra, plus opštinske troškove od 5.000 do 50.000 dinara.

U saopštenju se ističe da su izbeglice tim uslovljavanjem praktično osuđene na odgovarajuće zatvorske kazne, jer navedeni novčani iznos nisu u mogućnosti da plate.

„Da imaju te pare, odavno bi sebi našli drugi krov nad glavom i izbegli bi život pod svakodnevnom pretnjom izbacivanja na ulicu“, ocenili su iz združene akcije.

PROČITAJTE JOŠ: KLJUČNI SVEDOK U SLUČAJU “VUČIĆ I MALI PROTIV ŽANDARMA” JE ČLAN SNS-A?!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments