Politika

Sud u službi SNS-a: Lista iz Bora odbijena bez obrazloženja?!

Svačega smo se nagledali od kako je počela ova izborna kampanja. Niski udarci, blaćenje protivnika od strane SNS-a i njihovih blatoida, a u foto finišu se u trku protiv opozicije uključilo i sudstvo! Tačnije, Upravni sud u Beogradu, koji je danas uspeo da onemogući dve liste da učestvuju na lokalnim izborima, u Beogradu i Boru.

Pomenuli smo da je neslavno prošao Luka Maksimović, alias Ljubiša Preletačević Beli, a danas popodne je ista institucija odbila da uopšte pogleda slučaj grupe građana “Izbor postoji” iz Bora, jer po njihovom obrazloženju, Irena Živković, koja je nosilac liste, nije ovlašćenja da podnosi tužbe ili žalbe u ime svoje liste?!

Podsećamo svaki građanin ima pravo da podnese žalbu na bilo koju listu, a tužbu ili žalbu u ime neke liste može da podnese lice koje je ovlašćeno od strane te liste, što Irena Živković u ovom slučaju svakako jeste, što se može videti i iz ovog dokumenta.

Dakle, u ovom slučaju sud nije dao praktično nikakvo pravno obrazloženje već je postupio ovako da bi pomogao SNS-u na lokalu, a poznato je da je za ovaj kartel vezan veliki broj afera u Boru. Tako se sudstvo umešalo i umanjilo šanse opozicije u Boru da skine sa vlasti tamošnji SNS.

Sve sa čime se ova lista već susrela od početka kampanje govori u prilog tome da je vlast rešila da je izbaci iz izborne trke i pritom nije birala sredstva.

Četvrti mart je blizu, a građani Bora tog dana imaju priliku da iz svog grada oteraju SNS-ove štetočine!

Comments

comments