Društvo

Sutra blokada na Voždovcu, iz “Stepe” poručuju: Svaki novi protest biće još radikalniji!

Građani naselja „Stepa Stepanović“ najavili su da će u subotu organizovati protest i blokadu Kružnog puta ispred parcele na kojoj se pokušava, kako navode, nasilna izgradnja crkve/brvnare i parohijskog doma sa kotlarnicom.

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆ BI IZDAJU KOSOVA DA PREDSTAVI KAO POBEDU!

Izvinjavamo se građanima Beograda, ukoliko zbog našeg protesta budu imali neprijatnosti, navodi se u saopštenju stanovnika tog beogradskog naselja.

Primorani smo na ovakav korak, jer nadležni u Republici i gradu ignorišu naše probleme. Ovim protestom, prvim u nizu, od kojih će svaki sledeći biti radikalniji od prethodnog, želimo da skrenemo pažnju javnosti na probleme funkcionisanja države, dodaje se u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ: EVO ZAŠTO JE ANA BILA NA SASTANKU BILDERBERG GRUPE: PRIVATIZACIJA TREPČE, UPRAVLJANJE VOJVODINOM I GMO U SRBIJI!

Na parceli koja je projektom naselja namenjena za Dom zdravlja i komercijalne sadržaje, počeli su radovi na izgradnji, prema rečima patrijarha Irineja, „duhovne kasarne“, koja nije bila u planu naselja – odnosno objekata: crkve brvnare, zvonika sa palionicom sveća i parohijskog doma sa kotlarnicom.

To se radi uprkos odluci nadležnih iz 2014. godine da je pre njihove izgradnje neophodno sprovođenje izjašnjavanja građana, koje do danas nije sprovedeno, navode stanari naselja „Stepa Stepanović“.

PROČITAJTE JOŠ: ZAŠTO PLAĆAMO ŠEŠELJA MLAĐEG?! DOBIJA DNEVNICE I SMEŠTAJ, A BRUKA SRBIJU NA SVAKOM KORAKU!

(izvor: beogradski-glas.rs)

Comments

comments