Politika

Sutra u 14 sati blokada puteva: Srbija staje na sat vremena

Ekološke organizacije i udruženja gradjana najavili su za sutra od 14 sati blokadu puteva u Srbiji zbog Zakona o referendumu i eksproprijaciji. Još uvek nije poznato koje će lokacije biti blokirane, ali se nezvanično pojavila i informacija da će biti blokiran autoput.

Udruženje “Ekološki ustanak” u saopštenju nije naveo detalje planirane akcije, već su napisali da će „dalje informacije i detaljnija uputstva biti objavljene na našim stranicama“.

U saopštenju se navodi da je Narodna skupština „de fakto je prestala da postoji kršenjem Ustava, i zakona koji narod svodi na kmetove, skupštinu instrument za sprovođenje državne pljačke, a Republiku na okupiranu teritoriju“.

„Savez ekoloških organizacija SEOS najavio je terensku pobunu protiv sumanutih, a verovatno i poslednjih trzaja ovog korumpiranog i despotskog režima“, dodaje se u saopštenju.

Udruženje “Kreni promeni” u svom saopštenju takodje ističe da će blokada širom Srbije početi u 14h, a da će uputstva o blokadi i planu biti objavljena večeras”.

“Pozivamo sve ostale građane da imaju u vidu najavljenu blokadu. Pripadnike policije da građani ovim blokadama štite i njihova prava i da sarađuju sa građanima kako bi se omogućio prolaz bolničkih vozila i drugih hitnih službi”, navodi “Kreni promeni”.

Foto: twitter/cuvarivatre

Comments

comments