Društvo

SVAKA ČAST: Posle Niša i Kragujevca, protiv SNS-a ustalo i Prokuplje!

Iako je ranije zakazano suđenje jednom od otpuštenih radnika i predsedsedniku sindikata Turističke organizacije Vanji Stojanoviću odloženo samo dan ranije nakon što je prijavljen skup podrške, nekoliko desetina građana i predstavnika raznih udruženja širom Srbije ipak su održali protestnu šetnju ulicama Prokuplja u znak solidarnosti.

Okupljanje štrajkača počelo je ipred zgrade suda u vreme zakazanog, a zatim i odloženog ročišta, zatim se protestna šetnja nastavila do zgrade Opštine, a miran skup je završen ispred zgrade Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, gde je smeštena i Republička inspekcija rada, po čijem zapisniku su Stojanović kao predsednik i tri članice Štrajkačkog odbora dobile otkaz od strane poslodavca u Turističko-sportskoj organizaciji.

PROČITAJTE JOŠ: DAN POSLE: ZAŠTO JE VUČIĆ POBEGAO IZ NIŠA?

Tako se posle protesta u Nišu (čiji detalj možete videti na slici ispod), juče na noge digao još jedan grad na jugu Srbije.

Stojanović tvrdi da otkazivanje ročišta nakon što je najavljen miting podrške, više nego očigledno pokazuje da na odluke suda ima uticaja neko sa strane, odnosno lokalni političari koji pokušavaju da privatizuju i podrede čitav sistem u službi samo jedne stranke.

Ovo je samo početak borbe protiv bahatih poslodavca koji navodnu racionalizaciju u javnim ustanovama i preduzećima u gradu sprovode tako što isteruju najsiromašnije, u našem slučaju čistačice, a u isto vreme primaju stranačke SNS vojnike na određeno koji i ne dolaze na posao– rekao je Stojanović obraćajući se okupljenima.

On je naglasio da je ovo samo početak nove borbe koja je već viđena devedesetih godina, jer su ljudi ponovo nezadovoljni i gladni, a sem lažnih obećanja, lokalna vlast ništa nije uradila da poboljša kvalitet života građana.

PROČITAJTE JOŠ: ANA JE SPREMNA I DA PRIZNA KOSOVO?! “POTPISAĆU SVE ŠTO TREBA”

Zadnjih godina korist od ove vlasti imaju samo stranački funkcioneri i retki nesrećnici koji zarad javnih radova trpe torturu pojedinaca – tvrdi Stojanović.

Prolazeći ulicama Prokuplja (na slici ispod) uz dobošare i sa pištaljkama, učesnike protesta su pozdravljali mnogi sugrađani i davali im podršku, a šetnju je obezbeđivao veliki broj policajaca.

Organizatori najavljuju novi protest sa šetnjom, sve dok, kako kažu, ne nateraju institucije da sprovode zakon, a ne volju pojedinaca.

PROČITAJTE JOŠ: ŽESTOKA OPTUŽBA: “BRAĆA VUČIĆ SU PROSLAVILA PRVU MILIJARDU EVRA U BEČU”

(izvor: juznevesti.com)

Comments

comments