DruštvoPolitika

Sve će ovo proći, ali hvala vam na hrabrosti!

Lokalni izbori u nekoliko opština su se završili.
Najburnije je bilo u Pećincima. Još uvek ne znamo rezultate i nećemo sada o njima. Sada ćemo samo reč-dve o hrabrosti. Bez obzira na rezultat, dužni smo, ali zaista dužni da kažemo jedno veliko hvala – Novoj Stranci, Demokratskoj Stranci, a naročito Jeleni Grujić Ristić i Nenadu Vladisavljeviću na svemu što su uradili u prethodnom vremenu.

PROČITAJTE JOŠ: Ko je famozni “Luki” – Vučićev tajkun iz Pećinaca

Nije ovo pismo podrške gore navedenim strankama/pokretima/osobama. Ovo je samo zahvalnost. U vreme kada smo suočeni sa neviđenom diktaturom, sa ogromnim terorom koji sns kartel i Aleksandar Vučić sprovode nad neistomišljenicima, ipak u Srbiji postoji neko, ma koliko mali bio, ko je stao u odbranu demokratije, u odbranu slobode i da, u odbranu svoje države i naroda koji u njoj živi.

Teror je kulminirao danas za vreme izbora, od samog otvaranja biračkih mesta suočeni smo sa SNS batinašima, uvredama, ucenama, pretnjama i kupovinom glasova koja nije karakteristična ni za banana države, a kamoli za jednog pretendenta za članstvo u Evropskoj Uniji.

PROČITAJTE JOŠ: Ubice moga predsednika

Saša Bežanović i njemu slični neka ostanu u tom blatu i mulju u kom pripadaju, nećemo da pišemo o njima iako zaslužuju sav gnev i prezir, neka ih. Hajde da za trenutak, ako ništa drugo, bar kažemo hvala, ljudima koji su pokazali tračak svetla u ovom mraku kojim nas je kartel zavio.

Hvala Novoj Stranci i Demokratskoj Stranci što su bili jedina opozicija kartelu.

Hvala Jeleni Grujić Ristić što je stala pred kartel u borbi za demokratiju, iako su je članovi kartela brutalno napadali, iako su joj upadali u kuću, pretili njenoj porodici i njoj.

PROČITAJTE JOŠ: Nenad Vladisavljević, heroj iz Pećinaca!!!

Hvala Nenadu Vladisavljeviću što je javno, pred kamerama odbio da primi Vučićev mito, što se odrekao prljavog novca koji mu je kartel spremio i rešio da se bori protiv zla koje se nadvilo nad našom Srbijom.

PROČITAJTE JOŠ: Saša Bežanović – Vučićevo besno pseto iz Popinaca

Hvala vam svima, a mi koji nikakav doprinos u vašoj borbi protiv Golijata kojom ste bili izloženi nismo dali, da stavimo prst na čelo. Da se svi zapitamo da li ćemo nemile scene iz Pećinaca, Mionice, Negotina koje smo videli danas tolerisati i u narednom periodu. Mi imamo izbore u Beogradu sledeće godine i veoma brzo na republičkom nivou.

Hajde da ne propustimo tu priliku, hajde da diktatora i kartel pošaljemo tamo gde im je mesto, toliko bar dugujemo našoj državi, ovim hrabrim ljudima koji su u poslednjih nekoliko meseci primili sve udarce, našoj deci, a i sami sebi.

Do pobede, protiv diktature!

 

Comments

comments