Društvo

Svi sporni detalji u studentskom dosijeu doktora Nebojše iz Beograda

Univerzitet Megatrend pokazao je novinskoj agenciji Tanjug studentski dosije ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića. Iako su na Megatrendu na taj način želeli da stave tačku na slučaj osporavanja osnovnih studija ministra, delovi dokumentacije koji su dospeli u javnost zapravo su otvorili nove sumnje – u verodostojnost pokazanih papira.

Obelodanio je Univerzitet Megatrend studentski dosije Nebojše Stefanovića. U spisima šture informacije o predmetima, ocenama, godini upisa na studije, ali i datum kada je ministar unutrašnjih poslova preuzeo diplomu.

Loading…

“Postoji dokumentacija da je ceo postupak rađen po zakonu da možete se uveriti u administraciji, proveriti svu tu dokumentaciju”, rekao je Ljubiša Rakić, predsednik Saveta Univerziteta Megatrend.

PROČITAJTE JOŠ: OVI LJUDI NE ODUSTAJU: RADNICI FABRIKE U ČAČKU 18. PUT ZAUSTAVILI IZVRŠITELJE!

Ipak, to mogu samo medijske kuće sa ekskluzivnim pristupom Megatrendovoj arhivi. Što je u ovom slučaju bila novinska agencija Tanjug. Novinari te kuće prva su ekipa sa zahtevom za uvid u dosije potpredsednika vlade, tvdre u Megatrendu. Iako baš nije tako. Dokaze o studentskim danima Nebojše Stefanovića je još u martu zatražio novinar nedeljnika “Vreme”. Ali, bez uspeha.

“Ja mogu da kažem da ovu situaciju tumačim kao nepotrebnu politizaciju koja nanosi štetu i ugledu univerziteta, ali i ugledu viskog školstva i konačno ugledu naše zemlje”, kazao je Rakić.

Akademik koji je u četvrtak govorio za Tanjug, u petak za N1 kaže da je na odmoru. Da govori za N1 odbio je i rektor Megatrenda Mića Jovanović. A nelogičnosti koje bi trebalo da razjasne je pregršt. Na nedoslednosti ukazuje novinar portala Fake news tragač.

“Neki brojevi fale delovodni, fali ocena prosečna Nebojši Stefanoviću. Njemu nije izvedena, a nekim drugim ljudima jeste. Njegov broj predemat je 20, sve ostale prosečne ocene ne uklapaju se prosto u taj broj predmeta. Matematički je nemoguće da je to prosečna ocena ukoliko je broj predmeta 20. Akademik koji je govorio ispred Megatrenda je rekao da je to jedini smer, međutim imaju još jedan smer koji je naveden u delovodnoj knjizi. ŠV obrazac je isto upitan i sporan. Heftalica je potpuno nova i to aluminijumska bez ikakvih tragova korozije. Ko je iole radio sa starim papirima, prosto zna da se uhvati malo korozija i ranije su pretežno bakarne korišćenje. Vidi se kriva linija na fotografiji sa jedne strane, deluje kao da je sečeno makazama”, objašnjava Lazar Čovs iz Fake news tragača.

PROČITAJTE JOŠ: SUKOB U SNS POSTOJI: ĐUKA PRVI POBEGAO IZ STRANKE!

I tu dilemama bez razjašnjena nije kraj. Jer, sve i da su studije londonske škole u Centru Sava postojale, u dokumentaciji se vidi da su trajale tri godine.

Kako je onda diploma trogodišnje poslovne škole mogla biti nostrifikovana kao četvorogodišnja fakultetska? To jest, kako je šesti stepen stručne spreme ministru priznat kao sedmi?

PROČITAJTE JOŠ: 1 OD 5 MILIONA: BLOKIRAN REKTORAT, TRAŽE SE SMENE MALOG I STEFANOVIĆA

(izvor: N1)

Comments

comments