Politika

Tači potvrdio da se više putao sreo tajno sa Vučićem!

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da se sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem susreo nekoliko puta na sastancima koji nisu bili javni.

PROČITAJTE JOŠ: DIREKTOR JP IŠAO SLUŽBENIM KOLIMA U ISTANBUL DA KUPI LIMUN!

„Nekoliko puta sam susreo predsednika Vučića izvan kamera u Briselu, u hodnicima i hodniku… Sreo sam se u Vatikanu, u određenim trenucima kada je bio na različitim ceremonijama, susreli smo se u Parizu kada smo bili na međunarodnoj mirovnoj konferenciji, a takođe i u Beču smo se sreli, sreli smo se i u Njujorku“, kazao je Tači za Radio televiziju Albanije.

Tači je rekao da su se susreli na sastancima različitih lidera gde su otvoreno razgovarali „bez kamera“, o događajima u regionu i na Zapadnom Balkanu.

PROČITAJTE JOŠ: SPISKOVI I PRETNJE OTKAZIMA PRED VUČIĆEVU POSETU BORU!

„Ja sam u njegovom prisustvu, čak i u prisustvu međunarodnih partnera rekao da sporazum ima smisla za Kosovo samo ako se zaključi uz uzajamno priznavanje i Kosovo se učlani u UN. Za takvu stvar sam spreman da uključim sav svoj ljudski, nacionalni i politički kapital da postignem takav dogovor“, kazao je Tači.

On je ocenio da politika na Kosovu, ali i izvan njega, u drugim albanskim oblastima, treba da se fokusira na donošenje strateških odluka, a ne na dnevne političke izborne igre.

„To sam prevazišao pre dosta vremena“, kazao je kosovski predsednik i dodao da neće prihvatiti nikakav sporazum koji ne jamči obostrano priznanje i članstvo u UN.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): SMEJEMO SE DO SUZA ZBOG NAJNOVIJIH MIŠINIH BISERA!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments