Politika

“Tajms” demantovao Vučića i SNS: Bler sa Merkelovom pregovara o podeli KiM!

Bivši britanski premijer Toni Bler razgovarao je sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, koju je pozvao da preispita svoje protivljenje podeli Kosova i Metohije, a u Vašingtonu će uskoro zagovarati podelu na sastanku sa zvaničnicima Saveta za nacionalnu bezbednost SAD, piše londonski list Tajms (The Times).

PROČITAJTE JOŠ: PROGON SE NASTAVLJA: LAŽNA NAPREDNJAČKA NVO PODNELA PRIJAVU PROTIV SERGEJA

„Iako je Blerov Institut za globalne promene negirao da bivši premijer lobira za dogovor o podeli (Kosova i Metohije) u ime predsednika Srbije (Aleksandra Vučića), insajderi upućeni u pregovore su više puta tvrdili da se Bler već sastao sa Angelom Merkel, koju je pozvao da preispita protivljenje planu o podeli, a da će uskoro u Vašingtonu zagovarati podelu na sastanku sa predstavnicima Saveta za nacionalnu bezbednost SAD“, piše „Tajms“, a navodi Narodna stranka.

List u tekstu „Etnička podela koja bi mogla da vrati rat na Balkan“ navodi da taj plan o podeli Kosova i Metohije ima malo pristalica na Kosovu, kako među Srbima tako i među Albancima.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO) EVO DOKAZA DA JE PODIZANJE BORBENE GOTOVOSTI BILA ČISTA FARSA!

Navodi se da je čak i severno od reke Ibar, gde 40.000 Srba živi u četiri opštine koje bi mogle da budu predmet „razmene teritorije“, srpska zajednica podeljena i uplašena za svoju budućnost.

Najveći protivnik podele (na severu Kosova i Metohije) Oliver Ivanović ubijen je početkom godine, što je utišalo protivljenje Srba Vučiću, piše u tekstu.

„’To je veoma opasna ideja – precrtavanje granica na Balkanu’, kaže Vuk Jeremić, bivši ministar spoljnih poslova Srbije i sadašnji predsednik Narodne stranke, vodeće srpske opozicione stranke. ’Niko ne može da me ubedi da, ako granice budu precrtane po etničkim linijama, neće i na drugim mestima na Balkanu biti istih zahteva’“, navodi se u tekstu.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO) SVI SMO MI VUČIĆ: NAPREDNI IDIOTIZAM OD KOGA NAM SE POVRAĆA!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments