Društvo

Taksisti kao SNS: prave liste za odstrel i šalju preteće poruke

Beogradska kompanija KarGo (Cargo) saopštila je da pojedine grupe taksista prete KarGo vozačima i pozvala vlasti da ih u tome spreče.

Kako navode, posle prošlonedeljnog usvajanja izmena Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, taksisti su počeli da sakupljaju podatke i prave liste CarGo partnera vozača kojima stižu „cirkularne poruke upozorenja da prestanu da voze“.

PROČITAJTE JOŠ: NI DECU NIJE ŠTEDELA: DIREKTORKA ŠKOLE IZ VRBASA UCENJIVALA I UZIMALA MITO, A KO NIJE HTEO SEKS – DOBIJAO JE OTKAZ!

„Ovakve liste za odstrel, imaju za cilj da zastraše vozače – partnere KarGo. Pozivamo nadležne organe da reaguju pre nego što bude prekasno. Neophodno je da nadležni sankcionišu odgovorne za ovakve liste i omoguće punu bezbednost građanima koji voze za KarGo kompaniju, a koji uredno plaćaju porez i od poštenog rada izdržavaju svoje porodice“, navodi se u saopštenju.

KarGo demantuje navode taksista da je vozač-partner te firme učestvovao u nezgodi koja se dogodila ovog vikenda, jer vozilo s navedenim registarskim oznakama ne posluje u njenom sistemu.

PROČITAJTE JOŠ: NEZADOVOLJNI ČLANOVI VULINOVE STRANKE OSNOVALI NOVU PARTIJU

Ta kompanija navodi da će zbog bezbednosti svojih partnera auto-prevoznika, u sredu njeno rukovodstvo, zajedno s njima odlučiti da li će nastaviti da radi.

Skupština Srbije je u petak izmеnila i dopunila Zakon o prеvozu putnika u drumskom saobraćaju.

Kompanija KarGo je ranije saopštila da po usvajanju tih izmena neće moći da prevozi putnike i da je suština tih izmena da se zabrani rad aplikacije KarGo, te će tako putnike u Beogradu prevoziti samo taksisti.

PROČITAJTE JOŠ: “SAVEZ ZA SRBIJU BI POBEDIO SNS UZ NORMALNE IZBORNE USLOVE”

(izvor: beogradski – glas.rs)

Comments

comments