Politika

Tea Vukadin: “Nećete verovati, pronašli smo te mlade koje ‘ništa ne zanima’!”

Aktivistkinja Pokreta 1 od 5 miliona Tea Vukadin objavila je snimak “Gde su mladi?” na zvaničnim nalozima ovog pokreta razbivši mit o nezainteresovanosti mladih u Srbiji.

Video koji je pokret okačio sadrži brojne slike i video snimke mladih na protestima poslednjih godina ispraćen Teinim komentarom da “to da mladih nema na ulici i da se ne bune je najobičnija izmišljotina”.

Mladi su, kako kaže predstavnica pokreta, bili rame uz rame sa starijim građanima na ulici sve vreme.

“O tome ne svedoče samo fotografije na društvenim mrežama, o tome svedoči svaka prijava kojom ih je ovaj režim častio, svaki sat proveden u zatvoru i svaka modrica koju im je Vučićev pendrek naneo”, dodaje ona.

Osudila je lažne priče da su mladi ljudi sebični i nezainteresovani i upitala da li je to zbog toga što mladi neće da stanu iza nekog lidera.

Poručila je liderima da se zapitaju zašto je to tako navodeći da ne nude ništa osim svog lika i dela ili, kako kaže, nedela.

“Zato što brojite samo svoje fejvove umesto tuđih modrica i prijava, zato što o ustanku tvitujete iz kafića, pa se dogegate na neki protest sa vašima, pa ulovite neku kameru za izjavu. Onda se vratite u kafić i čekate da neko odradi posao kako biste vi mogli da pokupite sve zasluge”, navela je ona kao razloge.

Vukadin je ovom prilikom izjavila da oni nisu pravi lideri, jer pravi lideri su oni “čija su rebra pucala pod pendrecima i čija su se pluća gušila od suzavca”.

“Kada budete razumeli ljude koji su besni na sistem i kada im budete dali prostora umesto što ih gušite etiketama, tada će se možda i desiti taj ustanak…ili možda to nekome ipak ne odgovara?”, upitala je Vukadin.

“1 od 5 miliona je rešio da ne robuje nikome. Odlučili smo da menjamo sistem, pa kud puklo, da puklo”, rekla je ona i dodala da su zbog te odluke Pokreta bili gaženi i blaćeni, pa je i poručila:

“Kada god neko podigne glavu vi ga zgazite. Još uvek se pitate gde su mladi?!”

Comments

comments