Društvo

„Telekom da javno kaže koja je to revizorska kuća procenila da Kopernikus vredi 190 miliona evra“

Direktor programa TV N1 Jugoslav Ćosić je izjavu direktora Telekoma Srbija Predraga Ćulibrka da se ta televizija „obračunava sa konkurencijom“ nazvao „čistom zamenom teza“ i naveo da svaki medij ima pravo da se bavi poslovanjem kompanija iz javnog setora ili onih čiji je akcionar država.

PROČITAJTE JOŠ: “DRŽAVA DA PORUŠI SVE DO SADA SAGRAĐENE MINI HIDROELEKTRANE”!

„Mi, da pojasnim, polemišemo sa državom, koja je većinski vlasnik (Telekoma), a ne privatnom konkurentskom kompanijom a država je upravo većinski vlasnik Telekoma. I tu je ključ. U celoj Evropi države izlaze iz vlasnitva u medijima, samo u Srbiji država ulazi još snažnije u to polje. Imamo očigledno spornu akviziciju koja je potpuno bavijena velom tajni“, kazao je Ćosić u razgovoru sa novinarima lista Danas.

On je takodje pozvao Ćulibrka da javno saopšti koja je to velika revizorska kuća potpisala da Kpernikus vredi 190 miliona evra i pozvao se na „standard po kojima se procenjuje vrednost kablovskih operaterea koji su javni i poznati u celom svetu“.

PROČITAJTE JOŠ: VLADA ZATVARA CARINSKI TERMINAL U PREŠEVU I SELI GA U VRANJE, OPRAVDANJE JE DA JE PAO UVOZ I IZVOZ?!

„Nije tajna i poznat je podatak da je SBB prodat (Junajted grupi, vlasniku N1) po formuli 9*EBITDA (Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation and Amortization – Zarade pre kamate, poreza, depresijacije i amortizacije). Kako je moguće da je Koperniku prodat po formuli 25*EBITDA. Kako to da u rešenji i saglasnosti za kupovinu Kopernikusa, koje je donela komisija za zaštitu konkurencije, jasno piše da Koeprnikus ima tri odsto tržišta, a ne 8 odsto kako tvrdi direktor Telekoma“, rekao je Ćosić.

PROČITAJTE JOŠ: I POLICAJCI ODLAZE IZ SRBIJE?!

(izvor: beogradski-glas.rs)

Comments

comments