Društvo

Tončev tvrdi da nije kupio “Nais”, a obe ćerke postale – vlasnice!

Iako je državni sekretar u Minstarstvu spoljnih poslova i “zamrznuti” predsednik Fudbalskog kluba Radnički iz Niša Ivica Tončev izričito tvrdio da nema veze sa kupovinom hotela Nais, prema podacima sa APR-a, od prošle godine su među vlasnicima obe njegove ćerke. Marija i Aleksandra Tončev su “zauzele” vlasničko mesto Trgogradnje iz Surdulice, koja se nalazila na čelu tročlanog konzorcijuma koji je kupio niški hotel.

Romantična priča Velibora Krstića vlasnika Trgogradnje, male surduličke firme koja je jula 2016. za oko 135 miliona dinara kupila hotel Nais sa još dve osobe, da će ovaj hotel na auto-putu Niš – Beograd biti potpuno renoviran, nakon čega će primiti prve goste na leto 2017, “pala je u vodu”.

PROČITAJTE JOŠ: OVO JE ČOVEK KOJI JE UJEDINIO 30 HILJADA LJUDI U BORBI PROTIV VUČIĆEVOG KUMA I UNIŠTAVANJA STARE PLANINE

Od obećane potpune rekonstrukcije, novih radnih mesta, nove izolacije, stolarije i solarnih panela nije bilo ništa, a sama firma, iako je bila na čelu konzorcijuma za kupovinu Naisa, koji su činili još i Dejan Momčilović i Nada Šabić iz Beograda, “ispala” je iz posla.

Naime, novembra 2017 je, prema dokumentaciji u koju su novinari Južnih vesti imali uvid, Trgogradnja sa vlasništvom od 36 %, izbrisana iz vlasničke strukture, a njihov udeo “peruzele” su sestre Tončev, 27-godišnja Marija i 25-godišnja Aleksandra.

Ivica Tončev, koji je negirao tadašnje spekulacije da njegova porodica stoji iza kupovine starog niškog hotela i sada tvrdi isto, jer su mu “ćerke punoletne”.

Pa ja i sad tvrdim da nemam nikakve veze sa tim. To su moje ćerke. Moje ćerke su punoletne obadve – rekao je Tončev.

Zbog čega je Trgogradnja izašla iz posla, Tončev nije komentarisao, a novinarima su u ovoj firmi rekli da je vlasnik Velibor Krstić na odmoru, uz opasku “da se dobro zna šta se desilo”.

PROČITAJTE JOŠ: ZBOG BABIĆEVOG “ZNALI SMO DA ĆE SE SRUŠITI” SADA PLAĆAMO 7 MILIONA EVRA!

Vi to bolje znate. Vi to bolje znate. Ne smemo da dajemo nikakve informacije – rekli su zaposleni u Trgogradnji.

Inače, Marija Tončev je nedavno dobila posao u Ministarstvu spoljnih poslova, u kojem je državni sekretar njen otac. Tončev je tvrdio da posao “nije dobila preko veze”, već na konkursu.

Podsetimo, odmah nakon kupovine Naisa od Srbe Ilića, između ostalog i zbog toga što Trgogradnja ne posluje sa velikim prihodima, spekulisalo se da iza kupovine stoji surdulička porodica Tončev. Međutim i Ivica i Novica su to tada negirali.

Inače, vlasnik Trgogradnje govorio je da je motiv konzorcijuma bio da Nais počne da radi i da se tu zaposle ljudi, jer je prema njegovim rečima, to “izvozni proizvod, zato što su ga oduvek rado posećivali stranci”.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) OVAKVO ŠLIHTANJE SRBIJA NIJE VIDELA: GRADONAČELNIK SE ZA SAT VREMENA 30 PUTA ZAHVALIO VUČIĆU!

(izvor: juznevesti.com)

Comments

comments