Društvo

Tužilaštvo KRIJE dokumenta o paljenju kuće Milana Jovanovića!

Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu odbija da dostavi Sporazum o priznanju krivičnog dela koje je sa tim tužilaštvom sklopila Bojana Cvetković Šijački zbog učešća u paljenju kuće Milana Jovanovića, novinara portala Žig info.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) ĐUKA PRETI NARODU KOJI PROTESTUJE: UZVRATIĆEMO VAM…

Drugo osnovno tužilaštvo je u rešenju kojim je odbilo BIRN-ov zahtev, odluku obrazložilo tvrdnjama da bi dostavljanje tog sporazuma „ugrozilo, omelo i otežalo otkrivanje krivičnog dela“, budući da je Šijački (na slici ispod) samo jedna od okrivljenih osoba.

U obrazloženju koje potpisuje tužilac Nebojša Popović, navodi se da se krivični postupak vodi protiv još dve osobe, da nije okončan, pa bi objavljivanje pojedinosti iz sporazuma koji je sa tužilaštvom potpisala Šijački, moglo da kompromituje istragu koja još uvek traje.

Dalje, iako je reč o pravosnažnom sporazumu o priznanju krivice (koje je potvrdio sud), tužilaštvo odbija da ga dostavi i zbog toga što bi Šijački, kako se navodi, tokom postupka protiv preostalih okrivljenih, mogla biti ispitana kao svedok.

PROČITAJTE JOŠ: ODGOVOR NA AUTORSKI TEKST: VUČIĆ SE PONAŠA NEDOSTOJNO ZA JEDNOG PREDSEDNIKA 

Za učešće u podmetanju požara, u kojem su Jovanović i njegova supruga izgubili dom, a zamalo i život, Šijački je dobila kaznu od 6 meseci kućnog pritvora i 50.000 dinara.

Jovanoviću, penzionisanom policajcu koji godinama piše za lokalni gročanski portal Žig info, u noći između 11. i 12. decembra zapaljena je kuća. Policija je uhapsila Bojanu Cvetković Šijački i Aleksandra Marinkovića 23. decembra 2018. godine, kao i Igora Novakovića koji je osumnjičen da je nalogodavac zločina.

U jednoj od svojih izjava za medije, Jovanović je rekao da ne poznaje nikoga od troje osumnjičenih, ali da je saznao da su Novaković i Šijački povezani sa predsednikom opštine Grocka Dragoljubom Simonovićem, za kojeg Jovanović tvrdi da je nalogodavac, jer je godinama pisao o njegovim zloupotrebama.

PROČITAJTE JOŠ: BOŠKO OBRADOVIĆ PISAO PUTINU

(izvor: javno.rs)

Comments

comments