Politika

TUŽNA VEST: Preminuo opozicionar koji je sam pobeđivao naprednjake

Lokalni političar i opozicioni odbornik u Skupštini opštine Kula preminuo je danas u 58. godini nakon kraće bolesti. Hercen Radonjić Keka na sednicama lokalne skupštine bio je jedini aktivni opozicionar.

Radonjić je javnosti je postao prepoznatljiv po svojim kontroverznim nastupima, najviše kao “predsednik Crvenke” i “crvenački šerif” koji je, bez podrške velikih stranaka, u više mandata osvajao većinu u savetu Mesne zajednice u Crvenki (na slici ispod).

Kritikujući neravnomernu raspodelu budžeta i minorizovanje nadležnosti mesnih zajednica, zagovarao je direktno odlučivanje građana u trošenju budžeta i osnivanje manjih opština.

U više navrata podnosio je inicijativu za referendum da se mesne zajednice Crvenka, Nova Crvenka, Sivac i Kruščić otcepe od matične opštine Kula uz argument da građani ovih naselja pune više od 60 odsto opštinske kase.

PROČITAJTE JOŠ: PODRŠKA ZA PAUNOVIĆA: DOSTA SA SNS-OVIM TEROROM NAD PARAĆINOM!

Radonjić je otvorenu podršku pružio i meštanima Lipara, koji se od 2013. godine protive da opštini Kula na upravljanje predaju seoski vodovod i groblje.

Na prošlogodišnjim izborima za savet mesne zajednice u Liparu, neformalna grupa građana u izbornoj trci protiv vladajuće SNS-osvojila je svih 11 mandata.

PROČITAJTE JOŠ: KULTURU UMESTO MAJE UZIMA JELENA TRIVAN, IRENA MENJA ŠOFERA ZOKIJA?

Poslednjih godina, bez presedana učestvovao je na sednicama lokalne skupštine (na slici ispod) kao jedini aktivni opozicionar.

Argumente za kritiku odluka lokalnih čelnika često je tražio kod nadležnih institucija zahtevajući ocenu zakonitosti.

Hercen Radonjić Keka biće sahranjen danas, 31. maja, u 15,00 časova na crvenačkom groblju.

PROČITAJTE JOŠ: KO BI NORMALAN VOLEO DA SRETNE VUČIĆA U KAFANI?!

(izvor: autonomija.info)

Comments

comments