Društvo

Naprednjaci iz Karlovaca potrošili na hranu i piće više nego 40 PUTA VEĆI Novi Sad!

Opština Sremski Karlovci, na čijem je čelu Nenad Milenković (SNS), na hranu i piće u restoranima za godinu dana potroši oko 1,5 miliona dinara iz budžeta. To je više nego što troši susedni Novi Sad, koji je 40 puta veći.

Za 1,5 miliona dinara, koliko sa porezom na dodatu vrednost staje godišnje ručavanje u restoranima, funkcioneri opštine sa Nenadom Milenkovićem (na slici iznad) na čelu mogli su da plate jeftiniji ručak sa dnevnog menija nekog restorana bar za od 8.750 stanovnika opštine.

PROČITAJTE JOŠ: OPOZICIONE OPŠTINE PODRŽALE PAUNOVIĆA: DOSTA SNS-OVSKOG NASILJA NAD PARAĆINOM!

Da je za malu, kulturnim nasleđem bogatu opštinu 12.500 evra za godišnje ručavanje mnogo, pokazuje i poređenje sa susednim Novim Sadom, gradom koji ima skoro 40 puta veći broj stanovnika od Karlovaca i administrativni je centar.

Kabinet novosadskog gradonačelnika ove godine zaključio je jedan ugovor za restoran s internacionalnom kuhinjom vredan 450.000 dinara, dok je Gradsko veće za prošlu godinu zaključilo dva ugovora za restorane sa domaćom i internacionalnom kuhinjom koji staju skoro pola miliona dinara. Gradonačelnik i Gradsko veće Novog Sada na smenu zaključuju godišnje ugovore sa restoranima, pa tako računica pokazuje da funkcioneri malih Sremskih Karlovaca potroše na kafane milion dinara godišnje više nego kolege iz glavnog grada Vojvodine.

Da čelnicima Karlovaca nije svejedno u koje restorane odlaze, pokazuje i to što im za ručak nije teško da odu do Novog Sada, pošto se jedan od dva restorana koje zakupljuju nalazi u tom gradu. U Sremskim Karlovcima (na slici iznad), prema ugovoru zaključenom prošle godine, jedu riblje specijalitete i to one dobro poznate kao što su dunavski som u više varijanata, ali i one ekstravagantne kao što je dimljena pastrmka.

U Novom Sadu jedu u restoranu domaće kuhinje, u koje spadaju jela sa roštilja i ona koja se prave pod sačem, ali se i tu našla pastrmka, ovog puta umesto dimljena, na žaru. I ketering koji naručuju takođe stiže iz novosadskog restorana.

I prethodnih godina čelnici opštine Sremski Karlovci voleli su da za ručak izađu iz svog mesta, pa su tako 2015. godine pored restorana u Sremskim Karlovcima zakupili i jedan u Novom Sadu, ali i jedan salaš na Čeneju. Tako je bilo i 2016. godine, kada se takođe ručavalo u Novom Sadu i na čenejskom salašu.

PROČITAJTE JOŠ: KULTURU UMESTO MAJE UZIMA JELENA TRIVAN, IRENA MENJA ŠOFERA ZOKIJA?!

Ugovori zaključeni prošle godine ističu u julu ove, pa bi uskoro trebalo da bude raspisana nova javna nabavka.

Karlovačka malobrojna opozicija tražila je fakture i račune za ishranu u restoranima, navodeći da je predsednik opštine Nenad Milenković u samo dve posete u dva lokalna restorana ostavio ukupno 242.000 dinara. Kako tvrde, samo jedan odlazak u restoran stajao je opštinsku kasu 150.000 dinara.

Iz kabineta predsednika opštine Milenkovića nismo dobili odgovore na pitanja da li smatra da su godišnji računi za restorane preveliki, te da li su tačne tvrdnje opozicije da je u dve posete restoranima potrošio 242.000 dinara.

Svake godine najmanje milion!

U poslednje četiri godine troškovi restorana za vlastodršce u Sremskim Karlovcima nijednom nisu bili manji od milion dinara. Ugovori za 2014. bili su vredni 1,2 miliona dinara, 2015. godine 1,1 milion dinara, a 2016. godine prvi put su se popeli na 1,5 miliona dinara, kako je ostalo predviđeno i ugovorima potpisanim prošle godine, koji još traju.

Odela kao Šojić?!

Prema nepotvrđenim pričama koje se mogu čuti u Sremskim Karlovcima, predsednik opštine se i oblačio na račun budžeta. On je navodno prošle godine kupio nekoliko odela novcem iz opštinske kase, a kasnije se, slično kao Srećko Šojić u filmu „Tesna koža“, pravdao da se ne oblači zbog sebe, već zbog opštine. Pošto su sume za odela bile premale, raspisivanje javne nabavke nije bilo neophodno, pa nije bilo moguće proveriti da li su ove tvrdnje tačne, gde su odela kupljena i za koji iznos.

PROČITAJTE JOŠ: KOJA NORMALNA OSOBA BI VOLELA DA SRETNE VUČIĆA U KAFANI?!

(izvor: vaseljenska.com)

Comments

comments