Društvo

TV Pink manipuliše činjenicama!

Početak suđenja u slučaju protiv Dejana Vulićevića, optuženog za napad na novinarke Televizije Pink Gordanu Uzelac i Maru Dragović, odložen je za 11. maj.

Foto: Dejana Majstorović

Branioci optuženog istakli su za Danas da je ročište odloženo zato što im optužni predlog nije dostavljen na vreme, ali i zbog toga što se taj dokument znatno razlikuje od onog na osnovu kojeg je podignut optužni predlog.

Vulićevićev advokat Dobrosav Crepuljaverić, kome je pre tri meseca uručen poziv za ročište, ocenjuje za naš list da je u najmanju ruku čudno što tog dana nije stigao i optužni predlog. Odbrana je taj dokument dobila tek juče, a advokat Marko Pušica, koji je juče zastupao Vulićevića, naglašava za Danas da se taj dokument prilično razlikuje od onog na osnovu kojeg je pokrenut optužni predlog.

– Naš cilj je dokazivanje istine, a ne manipulisanje činjenicama kao što je to sve vreme činila Televizija Pink. Zbog toga nećemo javno da govorimo o razlikama u optužnim dokumentima, sve do 11. maja, kada ćemo to učiniti pred sudom. Takođe, ne želimo da utičemo na tužilaštvo i sud u ovom postupku, kao što je to činio Aleksandar Vučić – istakao je Pušica za Danas. Na pitanje kako je to Vučić uticao na organe sudstva, naš sagovornik odgovara – iznošenjem neprimerenih i proizvoljnih informacija.

– Mislim pre svega na njegovo obraćanje javnosti ispred Urgentnog centra, gde su novinarke ležale, i netačnim tvrdnjama o težini njihovih povreda – naglašava Pušica.

Televizija Pink je nakon incidenta na protestu Dveri u septembru prošle godine tvrdila da je Gordana Uzelac zadobila potres mozga, a da je Mari Dragović polomljeno rebro, zbog čega su tri dana provele u Urgentnom centru, gde ih je lično posetio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Podsetimo, list Danas je imao uvid u medicinski izveštaj sudskog veštaka Branimira Aleksandrića, u kojem se navodi da one nisu imale teške, već lake telesne povrede. Nakon toga bili smo izloženi medijskom linču na ružičastoj televiziji.

Osumnjičeni za napad na novinarke TV Pink Dejan Vulićević (46) uhapšen je odmah nakon mitinga ispred zgrade TV Pink 16. septembra, a sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu tada mu je odredio privor do 30 dana. Pušten je da se brani sa slobode, a tereti se da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje na javnom skupu.

Na sledeće ročište u Višem sudu u Beogradu biće pozvane i novinarke Pinka Gordana Uzelac i Mara Dragović.

(Izvor: Danas.rs)

Comments

comments