Društvo

U petak bez protestne šetnje u NS zbog ranije najavljenog kontramitinga

Organizatori protesta „1 od 5 miliona“ u Novom Sadu saopštili su danas da u petak neće biti uobičajene protestne šetnje u tom gradu, jer se u trenutku podnošenja prijave za taj skup nije znalo da li će građani moći bezbedno da prođu gradskim ulicama zbog kontramitinga pristalica vlasti koji je bio najavljen u isto vreme.

Protestno okupljanje počeće u 18 sati na Pozorišnom trgu, gde će govoriti glumac i pozorišni reditelj Radoslav Rale Milenković, a građanima će biti upućen poziv da se pridruže najavljenom velikom protestnom okuljanju u subotu u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ: LUDILO NAPREDNE VLASTI: AUTOPREVOZNICI NE SMEJU DA VOZE NA PROTEST U BEOGRAD, GRAĐANI SE SAMI ORGANIZUJU

Organizatori su dodali da će biti saopšteni svi detalji u vezi sa organizovanim odlaskom na protestni skup u glavnom gradu Srbije.

Inicijativa „Jedan od pet miliona“ saopštila je ranije da je planirano da se za Beograd iz Novog Sada krene organizovano u subotu u 11 sati, a mesto okupljanja biće u Bulevaru Evrope.

PROČITAJTE JOŠ: “VUČIĆ NEĆE PODNETI OSTAVKU 13. APRILA, ALI MOŽE DA ZAPLAČE POŠTO TO VOLI”

Dodali su da još nisu uspeli da obezbede autobuse za učesnike protesta, pošto nijedna od firmi za prevoz putnika u drumskom saobraćaju sa kojim je razgovarano nije potvdila da će iznajmiti tražena vozila.

„U više preduzeća je otvoreno rečeno kako ne žele da imaju probleme sa vlastima zbog toga što su iznajmili autobuse za prevoz učesnika protesta, dok su u nekoliko firmi saopštili da su im svi autobusi u subotu već zakupljeni. Ukoliko do kraja nijedna prevoznička firma ne iznajmi autobuse učesnicima protesta, organizovaćemo prevoz privatnim automobilima“, naveli su u saopštenju.

Protestnom skupu u Novom Sadu i u petak će se pridružiti novosadski studenti, koji se okupljaju kod fontane ispred studentskog doma „Slobodan Bajić“ u 17 časova, a onda svi zajedno stižu na centralni skup u centru grada.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) BLOKADA: GRAĐANI ZAUSTAVILI RADOVE NA TRGU REPUBLIKE

(izvor: danas.rs)

Comments

comments