Društvo

Užas! Žena dobila otkaz dok se lečila od raka

Beograđanka Vesna Marković, obolela od karcinoma, izgubila i zaposlenje i pravo na materijalnu pomoć. Nije joj produžen ugovor o radu dok je bila na bolovanju.

BEOGRAĐANKI Vesni Marković (56) usred bitke sa teškim oblikom karcinoma prestao je ugovor o radu, a u Nacionalnoj službi za zapošljavanje su joj rekli da nema prava ni na naknadu za nezaposlene.

Ove godine Vesna se zaposlila kao prodavačica u kiosku. Kod poslodavca je bila angažovana preko ugovora na određeno vreme, koji joj je produžavan na mesec dana. Krajem avgusta je, međutim, saznala da boluje od maligne bolesti – raka grlića materice.

– Usledila je operacija, a zatim i terapije zračenjem na koje još uvek idem – priča Vesna. – Već početkom septembra otišla sam na bolovanje, jer zbog zdravstvenog stanja ne mogu da radim. Sa poslodavcem je sve bilo u redu do pre desetak dana, kada me je poslovođa pozvao i rekao da oni više ne mogu da mi produžavaju ugovor, jer nemaju zakonske mogućnosti za to. Verujem da su mi izašli u susret koliko je bilo u njihovoj njihovoj moći, ali ja sam sada ostala bez ikakvih prihoda. Porodicu nemam, živim sama, pa tako nemam ni ličnu pomoć na koju bih mogla da računam.

(Izvor: Dnevni Žurnal)

Comments

comments