Društvo

(UŽIVO) Najbitniji protest u Beogradu – veliki broj ljudi se okupio na platou

Veliki broj građana okupio se na platou ispred Filozofskog fakulteta gde je pod nazivom “Isti zahtevi – nema povlačenja”, počeo šesnaesti po redu građanski protest “Jedan od pet miliona”.

Okupljeni nose transparente na kojima piše “Ne damo Kalemegdan”, “Ne dozvoli da strah bude profesija”, “Šojiću sidji sa belu ladju – Gorcka”, “Reci ne čiki sa sendvičima” i “Pričaju nam da je bolje, a u Pošti nikad gore”.

https://www.facebook.com/N1Srbija/videos/2258520894407205/

Građanima će se večeras obratiti: general Sreto Malinović, glumac Branislav Lečić i jedan od lidera Saveza za Srbiju Borko Stafanović.

Potom će se građani u protestnoj šetnji uputiti od platoa do zgrade RTS-a gde će im se, kako su naveli organizatori, u “Dnevniku slobodne Srbije” obratiti mladići Krsta Tomković, Stefan Simić, Uroš Savić, Miloš Dekić i Stefan Novaković, koji su bili privedeni tokom prošlonedeljnih protesta u Beogradu, kada su demonstranti upali u zgradu RTS-a.

Protestna šetnja kretaće se od Studentskog trga, kroz Makedonsku i Svetogorsku ulicu, do zgrade RTS-a.

DIREKTAN PRENOS:

otom će se građani u protestnoj šetnji uputiti od platoa do zgrade RTS-a gde će im se, kako su naveli organizatori, u “Dnevniku slobodne Srbije” obratiti mladići Krsta Tomković, Stefan Simić, Uroš Savić, Miloš Dekić i Stefan Novaković, koji su bili privedeni tokom prošlonedeljnih protesta u Beogradu, kada su demonstranti upali u zgradu RTS-a.

Protestna šetnja kretaće se od Studentskog trga, kroz Makedonsku i Svetogorsku ulicu, do zgrade RTS-a.

Organizatori protesta pozvali su građane da “dostojanstveno i kulturno izraze svoje nezadovoljstvo aktuelnim režimom”.

Tokom protesta 16. marta demonstranti su predvođeni opozicionim liderom Boškom Obradovićem upali u zgradu RTS i tražili gostovanje u informativnom programu kako bi izneli zahteve onih koji protestuju od decembra prošle godine.

U nedelju 17. marta Savez za Srbiju je organizovao protest ispred Predsedništva Srbije tokom održavanja konferencije za novinare predsednika Srbije Aleksandra Vučića kada je probijena metalna zaštitna ograda postavljena oko zgrade i kada se dogodio veći broj incidenata.

Demonstrati traže fer i slobodne izbore, slobodne medije šest do devet meseci pre izbora, smenu državnog vrha, kao i razotkrivanje ubistva lidera inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Comments

comments