Društvo

Uzurpacija vlasti u P.U. Bosko Buha Palilula

Jedan naš čitalac (ime poznato redakciji), javio nam se i podelio priču o uzurpaciji vlasti u Predškolskoj Ustanovi “Boško Buha” u Paliluli.

Pismo prenosimo u celosti, a pogledajte čime se SNS kartel služi i kako za muljanje koriste i ustanove namenjene našim najmlađim sugrađanima.

Uzurpacije – problemi u PU Boško Buha – Palilula, od strane roditelja Petra Čelika.

– PU Boško Buha – Palilula, kako zaposleni, tako i roditelji i deca postali su zatočenici samovolje roditeljskog dvojca Petar Čelik, Vladimir Radujković.

– Poziva se na Statut PU BB, kako bi što duže bio predsednik centralnog Saveta roditelja iako u grupi u kojoj mu je dete nije izabran za predstavnika roditelja, već druga dva roditelja, koje ne poziva na sastanke, kako ga ne bi raskrinkali.

– Člani svih komisija na nivou PU, kako bi ”nadgledao” izbor : ponuđača za organizovanje izleta, škole stranog jezika, školice sporta, putujućeg pozorišta za decu, fotografa. Na izbor svakog ponuđača postoje primedbe, kako od strane roditelja, tako i od ostalih učesnika u konkursu na regularnost izbora. Kriterjumi za izbor samo znani Petru Čeliku i Vladimiru Radujkoviću.

– U centralnom Savetu roditelja okupio nekoliko roditelja, koji ga podržavaju u svemu i glasaju za svaki njegov hir – uz napomenu da svi znaju šta je Petar Čelik i Vladimir Radujkovć uradio za Ustanovu, a uradili su sledeće :

 • Prlikom izbora za fotografa za šk 2016/2017 godinu izabrali su foto Art, koji nije ispoštovao Ugovornu obavezu, pre svega – naplatio novogodišnji komplet od 300,00 rsd za 2 fotografije sa deda mrazom i magnet. Magnet nikada nije isporučio. Cena magneta oko 120,00 rsd / kom. Na 4.500 dece cca 540.000,00 rsd. Taj isti foto Art, naplatio je prilikom za prolećnog fotografisanja za izradu foto booka 50,00 rsd (zbogo toga je i protežiran da pobedi na konkursu). Nije ga nikome isporučio. Na 4.500,00 dece cca 225.000,00 rsd. Što ukupno čini 765 000,00 rsd otetih od roditelja PU Boško Buha Palilula, a pod pokroviteljstvom Petra Čelika i Vladimira Radujkovća.
 • Skoro godinu dana ostali roditelji iz centralnog Saveta roditelja zahtevaju da se pokrene tužba protiv izabranog fotografa, ali tandem Čelik – Radujković u dosluhu sa Sekretarom Ustanove i pomoćnikom Direktora katarinom Jović navode kako nemaju elemente za tužbu.
 • Više od svega je želeo da ostvari dugogodišnju ambiciju i postane predsednik UO PU Boško Buha – Palilula, čime bi se direktno kršio Zakon o obrazovanju, obzirom da roditelji imaju samo savetodavnu ulogu, a ne i ulogu izvršne vlasti. Srećom te je u takvom naumu sprečen.
 • Nesposoban da zakaže sednicu na kojoj će imati kvorum, obzirom da od 15 članova retko na sednicu dođe više od 7 u najboljem slučaju 8 članova centralnog Saveta roditelja. Roditelji izabrani u centralni Savet zbog poslovnih obaveza nisu u mogućnosti da dođu na sednice, obzirom da se održavaju u 8:00 časova pre podne. Kad je potrebno da se nešto izglasa telefonom poziva jednog ili dva člana koji nisu prisutni da glasaju, pošto nema kvorum, a to naziva elektronsko glasanje.
 • Pribegao je lukavstvu i sednice pokušava da održi elektronski (viber grupa), ali i tu je kvorum diskutabilan.
 • Na svaki pokušaj inicijative da se napravi neka aktivnost tandem Čelik – Radujkovć, tu inicijativu seče u korenu.
 • Predstavnike roditelja u centralnom Savetu roditelja, koji su u matičnim radnim Jedinicama – vrtićima smenjeni, poziva na sednice, a regularno izabrane umesto njih ne poziva. Tumači član 56 Statuta Ustanove na način da nije predviđeno da neko može da se smeni.
 • Sednice centralnog saveta Roditelja snima iako se dobar deo roditelja protivi tome, a sve uz obrazloženje da bi se što kvalitetnije napravio zapisnik.
 • Prilikom izbora fotografa za šk 2017/2018 godinu izabran je ne najpovoljniji ponuđač, več ponuđač koji je dao ponudu za 580,00 rsd skuplju. Na 4.500 dece to je 2.610.000,00 rsd oteto od roditelja sa Palilule. Bez obrazloženja.
 • Pozorište je izabrano, a da nije odgledana ni jedna predstava. Izabrano pozorište je sa predstavom izazvalo buru negodovanja kod roditelja i dece.
 • Škola stranog jezika se žalila, fotograf sa najboljom ponudom se žalio. Ne odgovara se na žalbe.

Comments

comments