Politika

Vesićev cirkus na točkovima: Evo zašto su jeftine karte za prevoz obična podvala!

Umesto da konačno reši problem gradskog prevoza koji je loš i skup, gradska vlast je smislila novi način da zamajava građane.

Ovoga puta, građani koji koriste gradski prevoz u zonama 1 i 2 plaćaće ga svega jedan dinar, i to u periodu od 15. avgusta do 15. septembra. Međutim, ta cena važi samo ako građani plate Master platnom karticom prislanjanjem na validator, dok će ostali građani koji imaju Bus plus karticu prevoz plaćati po redovnoj ceni od 89 dinara.

PROČITAJTE JOŠ: KONOBAR SA JEDVA ZAVRŠENOM SREDNJOM ŠKOLOM VODI PRIVATIZACIJU PKB-A!

Osim toga, ova jeftina ponuda važi samo sredom i subotom narednih mesec dana, što u zbiru iznosi ukupno 10 dana.

Tražimo od Gorana Vesića da odgovori kome je kompanija Master kard i koliko platila ovu kampanju u gradskom prevozu? Da li je novac i ovog puta završio u Bus plusu umesto u Gradskom saobraćajnom preduzeću? Tražimo od Grada Beograda da objavi ugovor sa Master kardom, osim ako nije reč o još jednom tajnom ugovoru.

Akcija ”karta za dinar” pokazuje da gradska vlast postaje master prevara i da uopšte ne mari za činjenicu da se vraćaju 90-te sa prepunim autobusima i da se ponovo čuje ”ajmo sredina”.

PROČITAJTE JOŠ: ARHIMANDRIT ODGOVORIO VUČIĆU: AKO NEĆETE DA ŽIVITE U ĐAKOVICI, IMA NAS KOJI HOĆEMO

Rešenje za smanjenu prodaju karata i švercovanje nisu akcije sa Master kardom, već da se cena karte, kako je to Dosta je bilo predlagao, prepolovi.

Beograđani ne plaćaju prevoz jer je preskup i loš. Cena mesečne markice za centralne gradske opštine je 3.000 dinara, dok je cena za prigradske opštine preko 5.000 dinara. Ovo znači da prosečno domaćinstvo za mesečnu kartu treba prosečno da izdvoji skoro 10% prihoda.

Sva deca u osnovnim i srednjim školama i studenti će dobiti slobodan prevoz o trošku budžeta grada. Cenu njihovih karata će plaćati direktno GSP-u opštine u kojima njihova domaćinstva imaju prebivalište.

PROČITAJTE JOŠ: PISMO PREDSEDNIKA OPŠTINA SA KIM JE SKANDAL: PRETE ORUŽJEM SVIMA KOJI NE MISLE KAO ONI!

(izvor: dostajebilo.rs)

Comments

comments