Društvo

Vic dana: Vučić se bori za slobodu medija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlemom Dezirom sa kojim je razgovarao o važnosti medijskih sloboda i zaštiti novinara, saopšteno je iz Predsedništva.

Vučić je, kako se navodi istakao da Srbija čvrsto podržava principe i standarde slobode medija i izražavanja i naglasio da će se, o nacrtu Strategije razvoja sistema javnog informisanja u Republici Srbiji, konsultovati sa OEBS-om.

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆEV MITING U NIŠU BI SKORO SIGURNO ZNAČIO I SUKOB NA ULICAMA!

Predstavnik OEBS-a je istakao da je prioritet OEBS-a bezbednost novinara, kao i rešenje slučajeva ubistava novinara. On je naglasio da je izuzetno važno što je Srbija formirala Komisiju za istragu ubistva novinara i naglasio da će danas prisustvovati obeležavanju godišnjice ubistva Slavka Ćuruvije.

Dezir je istakao važnost stvaranja klime u kojoj se podržava zaštita novinara i sprečavaju pretnje, kao i da je od izuzetne važnosti uspostaviti transparentne uslove za finansiranje medija.

PROČITAJTE JOŠ: VESELINOVIĆ: ODMAH SMENITI BAHATOG I NESTRUČNOG VULINA!

Predsednik Vučić je istakao da nadležni organi rade na rešavanju svih prijavljenih slučajeva napada na medije i njihove predstavnike i ulažu maksimalne napore da pronađu i kazne počinioce nasilja nad novinarima.

On je izrazio spremnost da predstavnika za slobodu medija nadležne institucije obaveštavaju o napretku u rešavanju slučajeva koji se tiču bezbednosti novinara i merama koje se preduzimaju u cilju prevencije potencijalnih napada.

PROČITAJTE JOŠ: TRAGEDIJA ZBOG KOJE VULIN MORA DA PODNESE OSTAVKU: ZA GODINU DANA POGINULA TRI PILOTA!

(Izvor: Danas, Cenzolovka)

Comments

comments