Društvo

(VIDEO): Beogradski studenti sutra organizovano dolaze na protest i zašto je to važno?

Studenti iz glavnog grada okupiće se sutra u 15 ispred doma “4. april” na Voždovcu

Od kako su se zahuktali protesti u poslednjih mesec dana otprilike, često možemo da čujemo poređenja sa protestima koji su se u Srbiji održavali 1996. i 1997. godine. Šta su sličnosti, a šta razlike, koliko je onda bilo ljudi, što sada nema više, itd…spisak može da bude još duži.

Međutim, jedna od bitnih novina svakako može biti i to što su se ovim protestima aktivno priključili studenti i njihovi profesori, kako sa beogradskog, tako i sa još nekoliko univerziteta u zemlji.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): DERATIZACIJA INFORMERA!

Stariji će se setiti da su upravo studenti činili veliki broj demonstranta pre nešto više od 20 godina. Na kraju krajeva, nisu džabe nazvani “studentski protesti”.

Osim toga što priključivanje studenata može da ima značajan psihološki efekat, kako na one koji već učestvuju na protestima, tako i na SNS, ne treba zanemariti ni veću brojnost građana na protestima.

Dakle, nije presudno što su se studenti priključili protestima; svi koji želimo smenu SNS-a i promenu ovog nakaradnog sistema u zemlji moraćemo da uradimo još mnogo da bi do toga došlo. Međutim, studentski dolazak će svakako pomoći i ubrzati sve to. Na kraju krajeva, ova zemlja ostaje njima.

PROČITAJTE JOŠ: OTVORENO PISMO VUČIĆU: MOJ SIN JE NAJMLAĐI POLITIČKI ZATVORENIK U EVROPI!

Veliki broj njih je verovatno shvatio da treba da šetaju i da se bore. I da je bolje da danas šetaju nego da za nekoliko godina stoje u redovima za vize pred nekim od stranih konzulata.

PROČITAJTE JOŠ: PACIJENTI ISTERANI IZ BOLNICE ZBOG BABIĆA

Comments

comments