DruštvoPolitika

(VIDEO) Ludilo u Lebanima – Međusobni rat SNS i SPS odbornika

Šesnaest odbornika iz vladajućih SNS i SPS stranaka noćas su na vanrednoj sednici Skupštine opštine Lebana oduzela šestorici odbornika mandate kako bi sprečili prevrat vlasti, koji se spremao na sutra redovno zakazanoj sednici, potvrđeno je Jugmidi.

Ovim ujdurmama opština Lebane i varoš Lebane, odnosno, ljudi koji je vode, još jednom su opravdali epitet Tvin Piksa, misterioznog gradića iz istoimene američke serije.

Na sednici su 4 odbegla odbornika iz SNS-a i 2 iz SPS-a postavljena za opštinske većnike, čime će im, praktično biti oduzet odbornički mandat, kao u slučaju neposlušne Stane Mladenović.

Noćas su nas postavili za većnike, a sutra će nam oduzeti mandate čime gubimo mandat odbornika, a mi ćemo stupiti u štrajk glađu i organizovati proteste. Biće ovo slučaj sa velikim političkim posledicama jer su naletili na ljude koji se ne predaju lako i koji se razumeju u zakone“, kaže za Jugmediu odbornik Mališa Kostić, bivši član SPS, koji prizaje da je grupa od 15 odbornika kovala plan da na sutrašnjoj sednici (29.12.), promeni vlast i smišljala kako da dođe do 16. odbornika. SO Lebane ima ukupno 31 odbornika.

Oni moraju da odu, danas ili sutra jer su podelili građane na podobne i nepodobne, uveli nepotizam na velika vrata i uspostavili parapolicijski sistem praćenja i obaveštavanja. U malom lebanu vlada strah u tinja bes i mržnja“, ocenjuje naš sagovornik.

Ovaj džumbus nastao je samo nekoliko sati posle svečanosti zbog otvaranja nove fabrike i odlaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića iz Lebana.

Odbornici iz tri grupe građana, 4 iz SNS-a i 4 iz SPS su na jednoj strani varoši dogovarli kako da smene vlast, a vlast je u sedištu opštine kovala strategiju. Za sada poražena strana tvrdi da su neki odbornici podizani iz postelje kako bi došli na sednicu, da su, drugi, navodno, bili pod velikim pritiskom, a treći držani zaključani.

Mi nikako nismo mogli da dođemo do njih, bilu su pod ključem“, tvrde odbornici koji nisu dobili poziv za vanrednu sednicu skupštine.

Inače, sednica je počela 5 minuta posle ponoći, a završena 45 minuta kasnije.

Ovakve podele i političke tenzeije u Lebanu ne pamte se još od vremena Gojka Marjanovića početkom 2000. godine kada se sve okončalo krvavim glavama.

(Izvor: JugMedia)

Comments

comments