Društvo

(VIDEO): Novi dan i nova pobeda: Još jednom sprečeno iseljavanje iz Ustaničke, nova bitka u ponedeljak!

Vranići nisu ostvarili stambeno pitanje skoro tri decenije u Srbiji!

U Ustaničkoj ulici broj, 244G izvršitelji zajedno sa policijom pokušaće da isele porodicu Vranić.

PROČITAJTE JOŠ: ALEKSANDAR VUČIĆ JE GINISOV REKORDER PO BROJU NAJAVLJENIH ATENTATA U MEDIJIMA

U pitanju je porodica palog oficira-dobrovoljca, junaka iz ratova 90-ih. Vranići nisu ostvarili stambeno pitanje skoro tri decenije u Srbiji. U Hrvatskoj su imali vojni stan sa stanarskim pravom i sleduje im vojni stan po zakonu ali država Srbija i Ministarstvo odbrane su se ogrešili po tom pitanju.

Otac Aleksandra i Veselina poginuo je pod komandom JNA 1991. godine pošto su sve jedinice bile po direktom komandom JNA do 19. maja 1992. godine.

Iseljenje porodice Vranić je odloženo. Nakon skandala koji se desio u utorak kada je nekoliko kordona policije opselo zgradu u 5h ujutru, ponašanje Komesarijata se značajno promenilo.

PROČITAJTE JOŠ: SRBI SA KOSOVA MASOVNO PRODAJU KUĆE ZBOG VUČIĆA

Podsetimo, Petar Anđić je iz Komesarijata je nedavno obećao da niko neće ići nasilno na ulicu, i da će se slučajevi rešavati postepeno.

Situacija je bila znatno mirnija nego prethodnih dana, u ponedeljak je najavljeno iseljavanje šestočlane porodice koja živi u stanu od 30m2.

Podsećamo, otac, Rastislav je bio po činu kapetan I klase i imao je preko 13 godina sa beneficiranim radnim stažom u JNA. Jedan sektor u vojsci ih priznaje kao porodicu palog oficira i za vreme školovanja deca su primala „naknadu za školovanje“ kao deca poginulog vojnog lica. Stambeni fond im nije priznao taj status već ih je uputio da reše stambeno pitanje u Komesarijatu za izbeglice. Najjednostavniji način da se reši njihovo stambeno pitanje je da Komesarijat dogovori sa Ministarstvom odbrane da im se obezbedi vojni stan, pošto Komesarijat navodno tvrdi da nema mogućnost da im obezbedi adekvatnu stambenu jedinicu.

Izvršitelj I policija su tu.

Posted by Združena akcija Krov nad glavom on Friday, July 27, 2018

Veselin Vranić je juče bio na razgovoru kod predsednika stambene komisije Komesarijata, Petra Anđića, i u toku su pregovori.

Združena akcija “Krov nad glavom“ želi da se stambeno pitanje svakog od stanara u Ustaničkoj reši a to ne mora nužno da bude preko konkursa za stanove namenjene izbeglicama. U pojedinim slučajevima, kao Vranić i Milićević, stambeno pitanje može rešiti vojska.

PROČITAJTE JOŠ: OVO JE VUČIĆEV JEDINI PLAN: SVI SRBI ZNAJU DA JE KOSOVO IZGUBLJENO!

(izvor: espreso.rs)

Comments

comments