Društvo

(VIDEO) Prigrevčanin gađao Vučićevu sliku jajima – policija ga uhapsila

Prigrevčanin Nikola Čović (1994) jajima je gađao plakat predsednika Aleksandra Vučića koji je postavljen na bivšoj zgradi PIK-a Prigrevica gde se nalaze i stranačke prostorije mesnog odbora SNS-a, a sve je zabeleženo kamerama.

Jedan meštanin je Čovića video kako gađa jajima plakat i pozvao predsednika mesnog odbora SNS-a u Prigrevici, Nikolu Puaču koji je ovaj slučaj prijavio policiji. Čović je zajedno sa lokalnim funkcionerima SNS-a i Nikolom Puačom sačekao policiju i svoje delo odmah priznao nakon čega je odveden u policijsku stanicu.

Novinari portala “Nove apatinske novine” pitali su počinioca ovog prekršaja, Nikolu Čovića, da li je sve u policiji proteklo po pravilima, odnosno, da li je bilo nekog vida nasilja ili nešto slično. Čović za Nove apatinske novine izjavljuje:

Policija se prema meni ponašala u redu, jedino što mi nisu dali da jedem te noći koju sam proveo u stanicu, iako sam ja molio policajce i nudio im novac da odu da mi kupe nešto da jedem. Noć sam proveo u policijskoj stanici, sve je odmah stiglo do Beograda kao da sam izvršio  atentat a ne samo jedan prekršaj iz revolta prema stanju u državi. Kada je svanulo i kada su organizovali vanredan sud u subotu, ponavljam, kao da sam nekoga ubio, a ne gađao parče krpe jajima, tek pre odlaska u sud dobio sam da jedem. U sudu sam priznao šta sam uradio i zatim su mi rekli da ću prekršajnu presudu dobiti poštom i da novčana kazna neće biti mala.

Takođe, pitali su ga i koji je bio motiv za počinjenje ovog prekršaja, a on je odgovorio:

Sveopšte stanje u državi. Mladi su veoma nezadovoljni, a među nezadovoljnima sam i ja. Posla nema, a i ko ga ima, radi za minimalac, a na televiziji konstantno slušamo predsednika koji govori o boljitku. Muka nam je od tog boljitka, da ne kažem da se građani Prigrevice, a naročito mladi, stide tog plakata i on, za mene lično, predstavlja ruglo ovoga sela, ruglo moje Prigrevice. Zato sam to uradio. Iz revolta prema ovoj lažnoj državi u kojoj se sve svodi na laži o boljem sutra, a ovaj plakat kao da nam se podsmehuje. Da se u Srbiji dobro živi i da je neki čovek doneo naročit doprinos tom boljitku, razumeo bih što plakat stoji, ali ovako, ne razumem i gadi mi se.  To je jedini razlog mog prekršaja, ništa više.

(Izvor: Pravda/NAN)

Comments

comments