Društvo

(VIDEO): Protesti širom Srbije i pripreme za sutrašnji dolazak u Beograd

Građanski protesti „1 od 5 miliona“ koji se od 30. novembra održavaju jednom nedeljno u više od 50 gradova Srbije, nastavljaju se i večeras (petak) u više gradova i opština širom Srbije.

Protesti se večeras održavaju u: Novom Sadu, Nišu, Čačku, Kruševcu, Zaječaru, Vršcu, Čačku…

PROČITAJTE JOŠ: NASILNICI: NAPREDNJACI UŠLI U SKUPŠTINE PARAĆINA I ŠAPCA!

Bez šetnje na 13. po redu protestu u Novom Sadu

Trinaesti po redu protest pod nazivom „Jedan od pet miliona“ biće održan večeras u 18 časova na Pozorišnom trgu, a građanima će se na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta obratiti glumac i pozorišni reditelj Radoslav Rale Milenković.

Boško Obradović i Veljko Mijailović na protestu u Nišu

Na protestu „Jedan od pet miliona“ koji će biti održan na Trgu kralja Milana u Nišu govoriće lider pokreta Dveri Boško Obradović i predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović, najavio je organizator protesta Pokret mladih „Za Niš bez straha“.

Organizatori protesta u Čačku: Večeras okupljanje i dogovor o odlasku na protest u Beograd

Organizatori protesta „Jedan od pet miliona“ u Čačku pozvali su građane da se okupe večeras u 18 časova ispred spomenika vojvodi Stepi Stepanoviću u centru grada „na druženje“ i „dogovor“ o odlasku na protest u Beograd koji je zakazan u subotu.

„U petak neće biti klasičnog protesta, već popodnevno druženje uz muziku, razgovor i informisanje o odlasku na protest u Beograd 13. aprila“, navodi se u saopštenju organizatora.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) TRIBINA MARINIKE TEPIĆ NA IVICI INCIDENTA – VLAST, OPOZICIJA I POLICIJA

Najavljeno je i da će na protestnom okupljanju sutra, 13. po redu u Čačku, ponovo biti priređena izložba pod nazivom „Izložba SNS kriminalaca“ na kojoj će biti izloženi plakati sa fotografijama vladajućih ljudi iz Srpske napredne stranke (SNS) sa tekstovima o njihovim aferama.

U Čačku je ta izložba prvi put održana na protestu „Jedan od pet miliona“, prošlog petka.

Prvi protest „Jedan od pet miliona“ u Čačku održan je 18. januara u organizaciji čačanskih studenata koji studiraju u Beogradu.

Do sada je održano dvanaest protesta, svakog petka, u 18 časova ispred spomenika vojvodi Stepi Stepanoviću u centru grada.

Bez protesta u Gornjem Milanovcu, u toku priprema za Beograd

Organizatori protesta „Jedan od pet miliona“ u Gornjem Milanovcu saopštili su da u petak, 12. aprila, neće biti održan protest u tom gradu i pozvali građane da zajedno odu na protest u Beograd, koji je zakazan za subotu.

„U petak nećemo šetati, da ne trošimo energiju. U subotu idemo za Beograd“, navodi se u saopštenju organizatora i dodaje da će u toku dana biti objavljena satnica i mesto polaska za Beograd.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): “OD SUTRA NEMA POVLAČENJA, IDEMO DO KRAJA”

Organizatori navode da niko od auto-prevoznika nije hteo da pristane da vozi građane iz Gornjeg Milanovca na protest u Beograd i ističu da će ići svojim automobilima.

„Autobuse smo tražili, niko nije dao. Zato, ko ima auto, a hoće da ide, neka dođe kolima na zborno mesto, da svako od nas poveze nekog“, navodi se u saopštenju organizatora.

Prvi protest „Jedan od pet miliona“ u Gornjem Milanovcu održan je 12. januara i do sada je održano 13 protesta, svakog petka, ispred Hotela u centru grada.

(izvor: danas.rs)

Comments

comments