Društvo

(VIDEO) SNS aktivisti prete silovanjem uhapšenim mladićima – podnete krivične prijave

Aktivisti Srpske Napredne Stranke iz Aranđelovca su u prethodnim danima pomerili granice dna, prenosi portal aranđelovacinfo.rs

Po naređenju predsednika opština Bojana Radovića sa svojih lažnih profila po društvenim mrežama šire sramotnu sliku na kojoj pozivaju da se dva mlada Aranđelovčanina koji su uhapšeni na protestima u Beogradu siluju u zatvoru.

Kao odgovor na to, danas je ispred gradskog SUP-a održana konferencija za medije gradske opozicije i podneta prijava protiv NN lica zbog pretnji silovanjem sugrađanima Krsti Tomkoviću i Urošu Saviću, koji su uhapšeni tokom protesta u Beogradu i ekspresno osuđeni na 30 dana zatvora.

Krsta i Uroš su politički zatvorenici u Srbiji u 21 veku!

Snimak konferencije za medije:

Podsetimo, uhapšeni mladići su danas podneli žalbu a očekuje se da će ona biti usvojena i da će uskoro biti na slobodi.

Čak je i sam RTS juče priznao da nikakvog nasilja nije bilo, tako da su oni u zatvoru isključivo kao politički zatvorenici.

Kako je naš portal saznao od prijatelja ovih momaka oni nisu ni bili uhapšeni nego praktično kidnapovani u nedelju pre podne kada su ih nepoznate osobe u civilu odvukle u zgradu skupštine.

Ko su bili ti ljudi i po čijem nalogu otimaju demonstrante ne znamo, ali svakako da ćemo sačekati izlazak iz pritvora za više informacija.

Tomkovića su držali do 22 časa kada je prebačen u Padinsku skelu a ko ga je, kako i šta ispitivao objavićemo u razgovoru sa njim kada to bude moguće.

Comments

comments