Društvo

(VIDEO): Sprečeno iseljenje u Ustaničkoj, policija tukla aktiviste, a zatim ih privela!

Iseljenje izbeglica iz stanova u Ustaničkoj ulici 244 g je odloženo, a policija privodi aktiviste koji su pokušali to da spreče.

PROČITAJTE JOŠ: ALEKSANDAR MARTINOVIĆ BI VAM LIČNO IZVADIO SVAKI ORGANI, SAMO DA MOŽE!

Policija je jutros blokirala prilaz zgradi u Ustaničkoj ulici, broj 244 g, u nameri da obezbedi prolaz izvršitelju da iseli izbeglice. Privedeno je sedam članova Združene akcije i Kolektivne odbrane stanara, više devojaka nego momaka, saopštila je Inicijativa Za krov nad glavom.

PROČITAJTE JOŠ: KOLIKO KOŠTA NEEFIKASNO SUDSTVO: ZA DVE GODINE JE IZ NAŠEG DŽEPA PLAĆENO 60 MILIONA EVRA!

Kako se tvrdi u saopštenju, pojedini aktivisti su povređeni u pokušaju da priđu zgradi i solidarišu se sa stanarima, a Ne davimo Beograd navodi da je došlo i do njihovog privođenja.

Na snimku koji možete videti ispod, a koji su snimili aktivisti dok je čitava situacija bila u toku, može se jasno čuti da su jednog momka policajci udarali i bacali niz stepenice (!). U jednom trenutnu to potvrđuje i sam mladić koji je u pitanju, a policajci to ni ne pokušavaju da negiraju!

PROČITAJTE JOŠ: PUKAO SNS-OV JAVNI SERVIS: DNEVNIK RTV PROŠLE NEDELJE NIJE GLEDAO NITI 1 GLEDALAC!

U ovom videu sa lica mesta možete videti kako je sve to izgledalo jutros, pre nego što su aktivisti privedeni u policijsku stanicu Zvezdara.

https://www.facebook.com/kolektivnaodbrana/videos/1097198653752468/

(izvor: danas.rs/gerila.rs)

Comments

comments