SvetTechnologyZabava

(VIDEO) Trke dronova – najbrže rastući sport na svetu

Velika većina nas dronove zamišlja kao mašine iz budućnosti, nešto korišćeno u vojne svrhe, kao metodu špijuniranja ili buduće prevozno sredstvo. No, malo ljudi je moglo zamisliti da će trke dronova ili drone racing postati jedan od najbrže rastućih sportova na svetu.

Početci ovog relativno novog sporta idu unatrag nekoliko godina kada je na obalama Australije nekoliko zaljubljenika u dronove odlučilo napraviti trku između sebe. Nakon toga sport se počeo razvijati, a u svim razvijenijim zemljama postoji organizacija koja se bavi ogranozivanjem trka dronova.

Najpoznatija od svih je „Drone Racing League“ koja svoje trke prenosi i na televiziji. Nalazi se u Americi i jednom godišnje organizuju „World Drone Racing Grand Prix“ čiji nagradni fond je veći od $100 000. S obzirom kako je ovaj novi sport počeo pre 4 godine, možemo reći da se pretvorio u pravi hit gde profesionalci zarađuje velike pare.

Da su trke dronova počele zaluđivati ljubitelje tehnologije, trka i ekstremnih sportova među prvima je prepoznao i Stiven M. Ros, vlasnik Majami Dolfinsa koji je uložio milion dolara u Drone Racing League.

 

Comments

comments