Društvo

(VIDEO) USTAJU ZAPAD I ISTOK SRBIJE: Protestima se danas (18) priključuju Šabac, Čačak i Bor!

Sve je spremno za večerašnji prvi protest u Čačku Budi jedan od pet miliona. Kao što smo vas već obavestili, protest je zakazan za 18 časova kos Stepinog spomenika. U izjavi za OzonPress čačanski studenti navode da je sve spremno, ali da večeras neće biti mnogo govornika. Nakon obraćanja jednog od studenata, Radiše Ćerimana, kreće se u šetnju od Pošte ka Gimnaziji, a potom do Gradskog trga i natrag do Pošte.

Studenti poručuju da se ne šeta ni za jednog lidera opozicije već za poštovanje reda i zakona u zemlji, za osnovna demokratska prava koja se polako ukidaju od 2012. godine kada je SNS preuzela vlast u državi.

PROČITAJTE JOŠ: NE “GOSPODO”, MI NE PLJUJEMO PO PUTINU, MI PLJUJEMO PO VAMA

Organizatori nisu mogli da potvrde informacije da čelni ljudi lokalnog SNS danima pritiskaju direktore srednjih škola da ne dozvole učenicima izlazak iz škola, posebno u Gimnaziji. To je juče rekao predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost Mirko Poledica, navodeći da se učenicima preti da ne idu na proteste.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) PUTIN OLADIO VUČIĆEV SKUP: NIJE PLANIRANO DA PRISUSTVUJEM NEKIM MITINZIMA

-To je tačno, ćerka mi je rekla. Ja sam joj rekao ako zelis da ideš, idi slobodno, rekao je Poledica.

Kako su najavili na svom Fbnalogu, podršku Čačanima večeras će dati i Grupa građana Jedan tim iz Lučana i Guče.

-Posle Beograda, Požege i Kraljeva danas šetamo i u Čačku. Pokažimo da nas je ipak više, napisali su na svom FB nalogu.

Građanskim protestima od danas se pridružuje i Bor, najavljeno je na Fejsbuk grupi „Protesti Bor“ gde se najavljuje današnji skup. Okupljanje građana je predviđeno u 18 časova na platou ispred Doma kulture, da bi se potom krenulo u protestnu šetnju glavnim gradskim ulicama: Moše Pijade, Kralja Petra I i Zeleni bulevar, od Doma kulture do Tržnog centra „Kocka“ i nazad.

Organizator u pozivu za protest naglašava da je protest „isključivo građanskog karaktera, sa političkim zahtevima, pa su dobrodošle zastave Srbije, grada Bora, kao i protestne parole bez stranačkih obeležja, pozivajući sve Borane koji žele poštene izbore, pravnu državu, slobodne medije i institucije u službi naroda da 18. januara 2019. dignu svoj glas“.

Posle Beograda, Kragujevca, Niša, Požege, Novog Sada i drugih mestima širom Srbije, građanski protest “Jedan od 5 miliona”, danas će prvi put biti održan i u Šapcu. Skup počinje u 18 časova, u pešačkoj zoni ispred Stare robne kuće, u Karađorđevoj ulici.

Podsećamo, za one koji ne znaju da će danas u isto vreme (18 časova) na ulice po treći put izaći i građani Knjaževca.

https://twitter.com/muki68/status/1086253022597054464

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) SVAKA ČAST: NEĆU DA IDEM – DAJTE MI OTKAZ!

(izvori: ozonpres.net,  nezavisni.rs, sabac.tv)

Comments

comments