Društvo

Vučić na reklame dao 1,3 MILIONA EVRA, dvaput više nego SVI OSTALI ZAJEDNO!

Lokalni izbori su se završili, a predsednik države, premijer i kandidat za gradonačelnika Beograda, Bora, Aranđelovca (i za predsednika opštine Sevojno, da ne zaboravimo) Aleksandar Vučić ostvario je još jednu pobedu za svoj kartel.

Koliko je novca zaista potrošio na kupovinu paketa sa uljem, paštetama, brašnom, kafom, šećerom i za druge oblike kupovine glasova – možemo samo da nagađamo. Međutim, kada je reč samo o reklamiranju na televiziji i novinama, Vučić je odrešio kesu za svoj kartel.

Prema proceni koju je uradila organizacija Transparentnost Srbija, SNS-ovce su za svoju kampanju u Beogradu, Boru, Aranđelovcu i Sevojnu SAMO ZA REKLAME na televiziji i u novinama platio više od 1,3 MILIONA EVRA, tačnije 1,393, 868 evropskih novčanica. Po samoj brojci možete videti da je cifra blizu čak 1,4 miliona.

Ostatak stranaka koje su učestvovale na izborima ukupno su na istu stavku potrošile 602,473 evra. Možete i sami da izračunate koliko je to bilo više sredstava za SNS…

O poreklu novca nije bilo reči, pa možemo samo da nagađamo. Ali, znajući kako su prethodnih godina skupljana sredstva za kampanju SNS-a nismo daleko od zaključka da su i ovog puta pare došle iz različitih ilegalnih kanala…

Comments

comments