Politika

“Vučić održava stabilnost, ali održavao je i diktator Francisko Franko”

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da vlast u Srbiji sistematski razara sve institucije i da je naprednjačka većina u skupštini verovatno jedina parlamentarna većina u svetu koja vrši opstrukciju rada te institucije podnošenjem stotina besmislenih amandmana na zakone kako bi opoziciji uskratila vreme za raspravu.

PROČITAJTE JOŠ: ZORANINO PISMO FUDBALERIMA JE UVREDA ZA ZDRAV RAZUM I ZA CELU SRBIJU!

„Režim (predsednik Srbije i SNS) Aleksandra Vučića potpuno kontroliše i pravosuđe, tako da je izvršna vlast stavila pod svoju šapu i zakonodavnu i sudsku vlast, a na delu je i gotovo potpuna kontrola medija“, rekao je Jeremić (na slici ispod) na predstavljanju izveštaja Naprednog kluba o stanju demokratije i medija u Srbiji na engleskom jeziku, organizovanom za dopisnike stranih medija.

Jeremić je istakao da je opoziciji gotovo nemoguće da se pojavi u programima gledanih televizija, uključujući i Javni servis RTS, koji plaćaju svi građani, dok se istovremeno protiv opozicionara za koje vlast proceni da predstavljaju opasnost vode najprljavije moguće kampanje, odnosno „tepih bombardovanje u kojem nema pravila niti etičkih crvenih linija“.

PROČITAJTE JOŠ: “RASIMOV ČOVEK” OSNOVAO FIRMU SA KAPITALOM OD HILJADU DINARA I ODMAH DOBIO 6 MILIONA!

On je naveo da, nažalost, za takvu politiku predsednika Aleksandra Vučića postoji razumevanje u nekim uticajnim zapadnim državama, koje odobravaju nedemokratski način vladavine u Srbiji, jer pogrešno smatraju da se tako održava stabilnost.

„Stabilnost je održavao i španski diktator Fransisko Franko, ali njega nisu primali kao dragog gosta Konrad Adenauer i Vili Brant“, ocenio je Jeremić, koji je i bivši ministar spoljnih poslova Srbije.

Predsednik Naprednog kluba Čedomir Antić rekao je da je Vučićeva vlast kontroliše medije i tako što osniva paradžavne tabloide preko kojih napada opoziciju.

„Bez slobodnih medija nije moguće zamisliti demokratiju i dugoročnu stabilnost“, rekao je Antić.

PROČITAJTE JOŠ: “VUČIĆ NEMA HRABROSTI DA SAM DONESE ODLUKU, PA SE KRIJE IZA REFERENDUMA”

(izvor: beogradski-glas.rs)

Comments

comments