Izbor UrednikaPolitika

Vučić će Putina obavestiti da priznaje Kosovo?!

Predsednik Srpske Napredne Stranke, Aleksandar Vučić, otputovao je u Rusiju. Tamo će prisustvovati velikoj vojnoj paradi povodom “Dana pobede” i to nije ništa čudno. Manje-više to je protokol koji su i njegovi prethodnici poštovali prethodnih godina. Međutim, u ovoj poseti krije se i nešto pomalo čudno.

Pojedini mediji su najavili da će se dvojica predsednika susresti i imati razgovor “u četiri oka”, bez prisustva prevodioca i ostalih saradnika, što jeste neobično. Jako puno u poslednje vreme Aleksandar Vučić prisustvuje “tajnim” i “privatnim” sastancima. Tako je boravio u Parizu, Njujorku, pa nedavno i u Italiji. Šta on tamo dogovara i zašto je sve obavijeno velom tajne, s obzirom da je njegova funkcija itekako javna i da se itekako tiče nas svih?

Ako pogledamo događaje koji su prethodili ovom odlasku u Moskvu, po svemu sudeći, ništa dobro. Privatni sastanci sa Hašimom Tačijem, intervju “Gardijanu” gde je potvrdio da će priznati Kosmet i slična dešavanja koja (baš čudno) nisu dovoljno ispraćeni u njemu naklonjenim medijima (čitaj 99% medija u Srbiji).

Naročito ako uzmemo u obzir da su “najveći protivnici” priznanju Kosmeta, odnosno da su jedini koje u taj potez treba da ubedi ostali Rusija, Španija i građani Srbije, onda je vrlo zabrinjavajuće zašto baš sad ima privatan razgovor sa Vladimirom Putinom. Narod u Srbiji će (nažalost) lako ubediti, tu je podrška njegovih nazovi medija koji će servirati neku izmišljenu, izmenjenu i idiotsku priču koja je do sada uvek “pila vodu”. Španija i Rusija jesu problem. Rusija naročito. Treba “progutati žabu” i saopštiti Putinu o svojim namerama, svojim izjavama za Gardijan i ubediti ga da je to ispravno. Postavlja se veoma važno pitanje da li će o tome pričati u razgovoru “u četiri oka”?!

Još jedan dokaz koji ide u prilog ovoj tezi jeste da je Vučić izjavio da će pričati o Kosovu, da će izneti svoj stav i da će nešto ZAMOLITI PREDSEDNIKA PUTINA.

Nakon svih izjava koje je imao u javnosti prethodnih par dana, šta može biti to što će zamoliti Putina?!

Naravno, odgovor na to pitanje nećemo saznati danas ili sutra, za ovaj period su rezervisane izmišljene priče o veličanstvenom dočeku, zatvaranju ulica specijalno za njega (sećate se i kada su navodno čistili sneg samo zbog njega, jer inače nikada u Moskvi pre toga nisu čistili) i sličnim glupostima.

Uostalom vidimo i sami da je njegovo ponašanje u poslednje vreme posebno dostiglo granicu ludila, pa već objavljuje da je Kosovo izgubljeno, a da su ga izgubili svi njegovi prethodnici (pa čak i oni koji nisu nikada ni bili na poziciji da mogu “da izgube Kosovo”), a svoje privatne sastanke pravda neopisivanim glupostima, tipa da je u Italiju išao da se obračuna sa hrvatskim huliganima na stadionu?! To ponašanje zaista dokazuje da Vučić ima ozbiljan problem, a kako i ne bi kada se našao u situaciji da mora uraditi ono što je obećao, pa se ponaša kao psihički nestabilna osoba, a ne kao predsednik jedne države što bi trebao da bude.

Odgovor na ovo pitanje ćemo saznati nažalost kasno. A da li će nas ubediti u svoju verziju istine, zavisi od nas.

Comments

comments